Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τα εργοδοτικά εγκλήματα έχουν πολιτικούς αυτουργούς

Ανακοίνωση, με αφορμή το νέο εργατικό «ατύχημα» την περασμένη Δευτέρα στην περιοχή

Το ντελαπαρισμένο όχημα από τα συντρίμμια του οποίου ανασύρθηκε νεκρός ο 43χρονος οδηγός την περασμένη Δευτέρα
Το ντελαπαρισμένο όχημα από τα συντρίμμια του οποίου ανασύρθηκε νεκρός ο 43χρονος οδηγός την περασμένη Δευτέρα
Την εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής- ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αποτέλεσμα των οποίων ήταν και εργατικό θανατηφόρο «ατύχημα» που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα σε αρδευτικό έργο της εταιρείας «ΜΟΧΛΟΣ» έξω από τα Γιάννενα καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Νεκρός είχε ανασυρθεί ο 43χρονος χειριστής γερανοφόρου οχήματος Μιλτιάδης Παπαγιάννης, πατέρας ενός παιδιού. Το γερανοφόρο - ανυψωτικό μηχάνημα («παπαγαλάκι») μετατοπίστηκε λόγω βάρους -μετέφερε αγωγούς για ύδρευση - με αποτέλεσμα ο χειριστής να πλακωθεί από το κουβούκλιο του οχήματος. Το ρεπορτάζ του «Ρ» την επόμενη μέρα κατέγραψε τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τη συντήρηση του οχήματος, αφού η «μπουκάλα» που το στήριζε ήταν σπασμένη, ενώ ενδεχόμενα να υπήρξε και υπέρβαση στο μέγιστο βάρος που μπορεί να σηκώσει το όχημα.

«Με τραγικό τρόπο διαπιστώνεται για ακόμη μία φορά ότι το κυνήγι του κέρδους των επιχειρήσεων και η αδιαφορία του κράτους για την υγιεινή, την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων είναι η πραγματική αιτία των εργατικών ατυχημάτων», προσθέτει το ΚΚΕ και απαιτεί την πλήρη στελέχωση και επάνδρωση με προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών και των επιθεωρήσεων εργασίας, τη λειτουργία επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με γιατρούς Εργασίας και τεχνικούς Ασφαλείας. Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση προστασίας της ίδιας τους της ζωής στα χέρια τους, να εγκαταλείψουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και να ενισχύσουν το ΚΚΕ για την προστασία και διεύρυνση συνολικά των εργατικών δικαιωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεκρός εργάτης σε εργοτάξιο κατασκευής αιολικού πάρκου (2024-03-22 00:00:00.0)
Βουτιά θανάτου με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία (2024-02-10 00:00:00.0)
Τρεις νεκροί εργάτες από ηλεκτροπληξία, θύματα στον βωμό του κέρδους (2021-04-02 00:00:00.0)
Ερώτηση στη Βουλή για το εργατικό δυστύχημα στο ορυχείο Καρδιάς (2017-08-26 00:00:00.0)
Νεκρός εργάτης στα έργα της ΠΟΤΑ (2009-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ