Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Νεκρός εργάτης στα έργα της ΠΟΤΑ

Τους 38 φτάνουν από τις αρχές του 2009 οι εργάτες που σκοτώθηκαν σε τόπους δουλειάς

Στο θάνατο ενός ακόμα εργάτη, του 37χρονου Σταμάτη Διπλάρη, οδήγησε προχτές το μεσημέρι το κυνήγι του εργοδοτικού κέρδους, στα έργα της ΠΟΤΑ (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης) στη Μεσσηνία, το οποίο έχει αναλάβει η κατασκευαστική «ΑΚΤΩΡ». Ο εργάτης από τα Κρεμύδια Πυλίας, πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία, όταν το γερανοφόρο όχημα που οδηγούσε, ακούμπησε σε ηλεκτρικά καλώδια.

Το νέο εργατικό «ατύχημα» έγινε στις 3.30 μ.μ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος ήταν βοηθός χειριστή σε συνεργείο του υπεργολάβου Καλαμπαλίκη και δούλευε μόνος του. Αμεση ήταν η αντίδραση του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας που βρέθηκε άμεσα στον τόπο του «ατυχήματος», διαπιστώνοντας την τεράστια έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Χτες, το συνδικάτο προχώρησε σε νέα, αποφασιστική παράσταση διαμαρτυρίας στο εργοτάξιο.

«Η ανασφάλιστη εργασία, η καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του οκταώρου από το κατασκευαστικό κεφάλαιο έχει σαν φυσικό επακόλουθο την εντατικοποίηση, μεροκάματα 25 και 30 ευρώ, τη δουλειά ήλιο με ήλιο. Τη δημιουργία δηλαδή όλων των απαραίτητων συνθηκών για να σκοτώνονται και να σακατεύονται οι εργάτες που αγωνίζονται για να συμπληρώσουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο» σημειώνει το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του, αναδεικνύοντας τις πολιτικές αιτίες για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα στους τόπους δουλειάς. «Με το συνδικάτο Οικοδόμων προασπίζουμε τη ζωή μας και τα συμφέροντά μας! Οχι άλλο αίμα εργάτη για τα κέρδη του κεφαλαίου» καταλήγει ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση.

Την τελευταία του πνοή άφησε και ένας 55χρονος εργάτης, υπήκοος Γεωργίας, στο Μουζάκι Καρδίτσας, που υπέστη ανακοπή καρδιάς την ώρα που εργαζόταν σε οικία ιδιώτη. Ο 55χρονος - το όνομά του δε δόθηκε στη δημοσιότητα - βρέθηκε αναίσθητος από συνάδελφό του και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Ριζοσπάστη», 38 εργάτες έχουν σκοτωθεί σε τόπους δουλειάς από την αρχή του 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ