Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Επιμένουν οι διαδηλωτές και καλούν σε πανεθνική κινητοποίηση

Μπλόκο Ισπανών αλιέων. Οι κινητοποιήσεις στην Ισπανία κορυφώνονται

Associated Press

Μπλόκο Ισπανών αλιέων. Οι κινητοποιήσεις στην Ισπανία κορυφώνονται
ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Σε συμφωνία με την κυβέρνηση κατέληξαν οι Ισπανοί αγρότες, μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις, εκτιμώντας ότι το πακέτο μέτρων που προσέφερε η κυβέρνηση του Χοσέ Μαρία Αθνάρ ήταν αρκετά ικανοποιητικό και ισοσκέλιζε το αίτημά τους για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα. Ουδέν νεότερο, όμως, υπάρχει από το μέτωπο των αλιέων και των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και εξήγγειλαν πανεθνική κινητοποίηση για την 2η Οκτωβρίου.

Πακέτο φοροαπαλλαγών και αποζημιώσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων πεσετών προσέφερε, τελικά, το υπουργείο Γεωργίας στις δύο βασικές ενώσεις των Ισπανών αγροτών. Μετά από τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις τους, οι δύο ενώσεις ανακοίνωσαν ότι αποδέχονται την πρόταση, καθώς υπολόγισαν ότι εξισορροπεί το αυξημένο κόστος που έχουν από τη φορολογία στα καύσιμα. Εντούτοις, και οι δύο ενώσεις τόνισαν ότι διατηρούν τη συμμετοχή τους στην Πλατφόρμα Καταναλωτών Καυσίμων και υποστηρίζουν τον αγώνα των υπολοίπων συμμετεχόντων, αν και θα επανεξετάσουν το κατά πόσο θα παραμείνουν στους αποκλεισμούς και στα μπλόκα.

Χθες, στο μεταξύ, οι οδηγοί φορτηγών και οι αλιείς συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους και προχώρησαν σε αποκλεισμό των δύο μεγαλύτερων αποθηκών καυσίμων της Βαρκελώνης, ενώ έχει, σχεδόν εντελώς, παραλύσει κάθε ιχθυαγορά της χώρας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πρατηρίων βενζίνης, τα καύσιμα έχουν αρχίσει και εξαντλούνται, όχι μόνο στη Βαρκελώνη, αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ