Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Να στηριχτεί άμεσα ο ΟΑΕΕ

Καλεί τους συνδικαλιστές των ΕΒΕ να παραστούν στο υπουργείο Απασχόλησης την ερχόμενη Δευτέρα

Τις διοικήσεις Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Σωματείων των ΕΒΕ καλεί η γραμματεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό, στο υπουργείο Απασχόλησης τη Δευτέρα, 30 του Ιούνη, στις 12.30 το μεσημέρι, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της υπουργού Φ. Πάλλη - Πετραλιά με τη διοίκηση των ΓΣΕΒΕΕ, Ομοσπονδιών και Σωματείων ΕΒΕ της Αττικής.

Στην ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει ότι στη συνάντηση, που έχει ως αντικείμενο το Ασφαλιστικό και τη δεινή κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), πρέπει να απαιτηθούν άμεσα: Αύξηση της χρηματοδότησης του Ταμείου στα κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατάργηση των εισφορών υγείας. Αμεση κάλυψη των ελλειμμάτων από το κράτος. Αμεση τήρηση των δεσμεύσεων για κάλυψη υποχρεώσεων του ΤΣΑ προς το ΙΚΑ (300 εκατ. ευρώ) και του ΤΑΕ (υπολογίζονται σε 40 εκατ. ευρώ).

Η Επιτροπή Αγώνα ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας για το Ασφαλιστικό θα είναι μακροχρόνιος και απαιτεί τη συμμετοχή όλων. Η κατάντια του ΟΑΕΕ οφείλεται στην πολύχρονη εφαρμογή της ευρωενωσιακής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει την υποχρέωση να αμφισβητήσει αυτή την πολιτική και να διεκδικήσει λύσεις βάσει των πραγματικών αναγκών των ΕΒΕ. Δεσμεύεται επίσης για σχετικές δράσεις το επόμενο διάστημα, παρά την καλοκαιρινή περίοδο, με έναρξη τον Ιούλη από την Αθήνα και επέκτασή τους σε όλη τη χώρα.

Η ΓΣΕΒΕΕ απέστειλε σχετική επιστολή στην υπουργό Απασχόλησης, στην οποία σημειώνει ότι το Ταμείο έχει ξεπεράσει τα όρια της κατάρρευσης και ότι ετοιμάζει κεντρική εκδήλωση το ...Σεπτέμβρη, με παράλληλο κλείσιμο καταστημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ