Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΦΟΙ ΧΙΩΤΑΚΗ ΕΠΕ» - ΧΑΝΙΑ
Προκλητική απόλυση συνδικαλίστριας

Ενα ακόμα κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης των δυνάμεων που πρωτοστατούν στην οργάνωση των εργαζομένων σημειώθηκε χτες το πρωί στα Χανιά. Η εταιρεία «Αφοί Χιωτάκη ΕΠΕ» απέλυσε την εργαζόμενη Αντζελα Αλαμάνου, πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης του νεοϊδρυθέντος Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων παρασκευής και συσκευασίας τροφίμων και αρτοσυσκευασμάτων, στέλεχος του ΠΑΜΕ, με πρόσχημα ότι η θέση στην οποία εργαζόταν καταργήθηκε. Η νέα απόλυση σημειώθηκε μόλις μια μέρα μετά την πραγματοποίηση της ΓΣ του συνδικάτου και τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών καταγγέλλει την απόλυση, τονίζοντας ότι στόχος της εργοδοσίας είναι να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μην πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες του σωματείου. Τέτοιες απαράδεκτες και παράνομες, όπως σημειώνει, ενέργειες θα πέσουν στο κενό και η εταιρεία «ΧΙΩΤΑΚΗ ΕΠΕ» θα βρει απέναντί της ολόκληρο το ταξικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην παραγωγή και συσκευασία τροφίμων και αρτοσυσκευασμάτων Ν. Χανίων με τη μαζική συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου να δώσουν την πρώτη απάντηση στην εταιρεία «Αφοί Χιωτάκη ΕΠΕ». Τέλος, καλεί το υπουργείο Απασχόλησης και τα αρμόδια όργανα να σταματήσουν να καλύπτουν τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας εις βάρος των εργαζομένων και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ