Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ - «ΝΤΟΪΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ»
Σύγκλιση ... τεχνολογίας

Τις τελευταίες εκκρεμότητες για την εκχώρηση του ΟΤΕ στο στρατηγικό της εταίρο, το γερμανικό μονοπώλιο της «Ντόιτσε Τέλεκομ», έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.

Σχετική συνάντηση έγινε χτες μεταξύ των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκη και του διευθύνοντος συμβούλου της «Ντόιτσε Τέλεκομ», Ρ. Ομπερμαν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπουργών, απομένει πλέον η έγκριση της συμφωνίας από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Ο επικεφαλής του γερμανικού μονοπωλίου δήλωσε περήφανος για το νέο απόκτημα της πολυεθνικής και έκανε λόγο για «σύγκλιση τεχνολογιών» και δημιουργία οικονομιών κλίμακας, δηλαδή την εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας μέσα από τη μείωση των λειτουργικών και άλλων δαπανών. Είναι απόλυτα φανερό ότι η «Ντόιτσε Τέλεκομ» είναι ο μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης.

Στη βάση της συμφωνίας, η κυβέρνηση πούλησε το 3% του ΟΤΕ αντί 442,3 εκατ. ευρώ με την ταυτόχρονη εκχώρηση και της διοίκησης του Οργανισμού. Προηγουμένως, ο γερμανικός όμιλος είχε αγοράσει το 20% από τον όμιλο της «Μάρφιν».

  • Σε χτεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε ότι «δε συντρέχει περίπτωση υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από την Ντόιτσε Τέλεκομ προς τους μετόχους του ΟΤΕ επειδή εφαρμόζεται η διαδικασία αποκρατικοποίησης». Την ίδια ακριβώς θέση έχει διατυπώσει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ