Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ - ΟΒΣΑ
Για δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια

Εκδήλωση για την αγωνιστική διεκδίκηση νέων κατακτήσεων και δικαιωμάτων στους τομείς της Ασφάλισης - Υγείας - Πρόνοιας

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της για το Ασφαλιστικό, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό, μαζί με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), διοργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα, 7 του Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδέσμου Υδραυλικών (Κειριαδών 1- Κ. Πετράλωνα), εκδήλωση με θέμα τις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα επισημαίνουν: «Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που εδώ και 1,5 χρόνο σηκώνει το κύριο βάρος της αντίστασης στην ασφαλιστική επίθεση, που συσπειρώνει ένα μεγάλο κομμάτι των αγωνιστικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος, καλεί για άλλη μια φορά το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιδράσει στη νέα επίθεση. Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, που εκπροσωπεί χιλιάδες μικροβιοτέχνες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς, φωτογράφους, κλπ., πρωτοστατεί στον αγώνα για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης - Υγείας - Πρόνοιας. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα αξιοπρεπούς σύνταξης που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς χωρίς εξοντωτικές εισφορές. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα σε σύγχρονες παροχές πρόληψης υγείας - περίθαλψης δωρεάν για όλο το λαό, μέσα από ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, χωρίς καμία ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας».

Οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ διεκδικούν άμεσα την αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εσόδων του, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και περίθαλψης, κατάργηση των εισφορών Υγείας. Αμεση κάλυψη των ελλειμμάτων του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τονίζουν ότι «αντιστεκόμαστε στην πολιτική που καθημερινά μέσα από την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας φορτώνει τον ΟΑΕΕ με υπέρογκα χρέη. Συμπαρατασσόμαστε με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους σημειώνουν ότι «η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ, με τη στάση της, όλα αυτά τα χρόνια διευκολύνει τις κυβερνήσεις να υλοποιήσουν χωρίς αντιστάσεις τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, συμμετέχει στους στημένους κοινωνικούς διαλόγους προσφέρει εύσημα νομιμοποίησης στην αντιασφαλιστική επίθεση. Σήμερα, δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία αγωνιστικής κινητοποίησης, δε διεκδικεί ουσιαστικές λύσεις στο ασφαλιστικό, προβάλλοντας το αποπροσανατολιστικό αίτημα της αύξησης της χρηματοδότησης στο 0,60 του ΑΕΠ που δε λύνει κανένα πρόβλημα».

Καταγράφοντας μια σειρά από προβλήματα, αναφέρουν: «Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων συνεχίζεται και εντείνεται. Οι υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, πρόληψης υποβαθμίζονται και ιδιωτικοποιούνται, φορτώνοντας με νέα βάρη και ελλείμματα τον ΟΑΕΕ. Η αλυσίδα των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά - ΠΔ 258/05, που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και οδηγεί σε αδιέξοδο τον ΟΑΕΕ. Μόνο από τις ετήσιες αυξήσεις στη διετία 2006 - 2008, αυξήθηκαν οι εισφορές πάνω από 18% και την ίδια περίοδο οι αυξήσεις στις συντάξεις δεν ξεπέρασαν το 4% το χρόνο. Η λεηλασία των αποθεματικών του ΟΑΕΕ, με κυβερνητική εντολή και με την απαράδεκτη συμφωνία της διοίκησης του Ταμείου συνεχίζεται». Καταλήγουν ότι η τελευταία απαίτηση 300 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ για χρέη του ΤΣΑ, όπως και άλλες, «δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρωθούν από τον ΟΑΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ