Κυριακή 6 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κάτι «πληγωμένα παλικάρια»

Λίγο ακόμα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Φετίχ Τερίμ, θα έβγαζε δελτίο να παίξει ο ίδιος, μετά τους πολλούς τραυματισμούς

Eurokinissi

Λίγο ακόμα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Φετίχ Τερίμ, θα έβγαζε δελτίο να παίξει ο ίδιος, μετά τους πολλούς τραυματισμούς
H εικόνα της εθνικής Τουρκίας στον ημιτελικό με τη Γερμανία, όπου ο τεχνικός των γειτόνων μόλις και μετά βιας συμπλήρωνε ενδεκάδα, εξαιτίας απουσιών, ήταν ένα σημείο που κέντρισε το ενδιαφέρον στο φετινό EURO. Ιδιαίτερα μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πιο πολλές απουσίες οφείλονταν σε τραυματισμούς παικτών (οι υπόλοιποι ήταν τιμωρημένοι). Και βέβαια οι Τούρκοι δεν ήταν οι μόνοι που επλήγησαν σε αυτόν τον τομέα, καθώς και άλλες ομάδες της φετινής διοργάνωσης, είτε στερήθηκαν τις υπηρεσίες βασικών παικτών εξ αρχής είτε τους... έχασαν στην πορεία.

Τα περιστατικά με τους πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς παικτών ακόμα και σε προπόνηση (π.χ. Κασάνο) δεν είναι ξεκομμένα απ' όσα αναφέρονται στο κείμενο σχετικά με την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι η κόπωση είναι η βασική αιτία αρκετές φορές τόσο για μυϊκούς τραυματισμούς όσο και για το διάστημα που χρειάζεται προκειμένου κάποιος παίκτης να επανέλθει.

Ας δούμε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Ελβετία: Οι τραυματισμοί έπληξαν τα σχέδια του Κέμπι Κουν, ωστόσο η σημαντικότερη απουσία δεν είναι άλλη από αυτήν του φορμαρισμένου επιθετικού της Τβέντε Μπλεζ Ν' Κούφο. Ο 33χρονος γεννημένος στο Κονγκό επιθετικός σημείωσε 22 γκολ φέτος, αναδείχτηκε δεύτερος σκόρερ της Eredivisie πίσω από τον Κλάας Γιαν Χούντελααρ, ωστόσο ο τραυματισμός του δεν του επέτρεψε να συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας.

Τελείωσε πριν καν αρχίσει το φετινό EURO για τον Καναβάρο
Τελείωσε πριν καν αρχίσει το φετινό EURO για τον Καναβάρο
Τσεχία: Με τον Πάβελ Νέντβεντ να αποσύρεται οριστικά από την εθνική Τσεχίας, ο Κάρελ Μπρούκνερ στήριζε πολλά στον Τόμας Ροζίτσκι, ώστε να ηγηθεί του δημιουργικού και εκτελεστικού κομματιού της ομάδας. Ο αρχηγός της Τσεχίας όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο γόνατο από το Γενάρη και, παρά τις δηλώσεις του τον τελευταίο καιρό ότι θα δώσει το «παρών» αυτό δεν έγινε ποτέ.

Γερμανία: Ο Γιοακίμ Λεβ στερήθηκε των υπηρεσιών του Μπερντ Σνάιντερ, ο οποίος αναγκάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής.

Κροατία: Στα προκριματικά ο Εντουάρντο ντα Σίλβα σημείωσε δέκα γκολ και ουσιαστικά είναι ο βασικός υπεύθυνος της παρουσίας της ομάδας του Σλάβεν Μπίλιτς στα τελικά του Euro 2008. Παρ' όλα αυτά, ένα «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον αγώνα της Αρσεναλ κόντρα στην Μπέρμιγχαμ του δίπλωσε στην κυριολεξία το πόδι και ο χρόνος αποθεραπείας που χρειάζεται για να επανέλθει αγγίζει τους εννέα μήνες (αν και από μέρους του εκφράστηκε αισιοδοξία ότι θα επιστρέψει τον Αύγουστο).

Ιταλία: Στην πρώτη προπόνηση επί αυστριακού εδάφους, ο αρχηγός της Ιταλίας Φάμπιο Καναβάρο συγκρούστηκε με τον Τζιόρτζιο Κιελίνι, χτύπησε στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού του, με αποτέλεσμα να χάσει τη διοργάνωση.

Σουηδία: Η αγωνία στο στρατόπεδο των «κιτρίνων» ήταν συνεχής σχετικά με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αφού ο τραυματισμός του στο γόνατο σε συνδυασμό με την κούρασή του από τους αγώνες του Καμπιονάτο με την Ιντερ, έκανε τον παίκτη να δηλώνει εξ αρχής ότι δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρο αγώνα. Τα ρεπό που του δινόταν μετά τους αγώνες αποτέλεσαν τη λύση, προκειμένου τουλάχιστον να ξεκινάει στα παιχνίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ