Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Από το κρατικό ταμείο τα ιδιωτικά κέρδη

«"Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, έλεγε χθες η κυρία Μπριγκίτα Παπασταύρου, με πρώτο σταθμό την Επίδαυρο, ο τουρισμός της υπαίθρου καθιερώθηκε όχι απλά σαν ένα νέο τουριστικό προϊόν, αλλά σε ένα δυναμικό πεδίο περιφερειακής ανάπτυξης, σαν μοχλός αναζωογόνησης των τοπικών οικονομιών". Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε έχει μεγάλη σημασία η πρωτοβουλία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για τη μετεξέλιξη της Αγροτουριστικης ΑΕ σε Οργανισμό δημοσίου συμφέροντος. "Ο τουρισμός αποκτά έτσι θεσμικό όργανο, επιτελικό κέντρο και εκτελεστικό βραχίονα"» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Ο θάνατός σου, το κέρδος τους...

«Οι αγρότες που καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς έχουν μεγαλύτερη συγκομιδή και μεγαλύτερα κέρδη. Αυτό είναι το συμπέρασμα της πρώτης σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ερευνας, την επιστημονική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (...) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θέλει να άρει πολλούς από τους περιορισμούς, υποστηρίζοντας ότι μεγαλύτερη παραγωγή μεταλλαγμένων θα μπορούσε να βοηθήσει την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της ακρίβειας» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

...κι ο θάνατος του παιδιού σου, το κράτος τους

«Νεαρός χρήστης ναρκωτικών είχε βρεθεί νεκρός πριν από πέντε χρόνια και είχε ενταφιαστεί ως αζήτητος, ενώ τον αναζητούσαν μέχρι χτες οι γονείς του, τους οποίους κανένας από την αστυνομία δε φρόντισε να ενημερώσει» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ