Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις φλόγες ξανά το Μαίναλο

Μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν μέχρι αργά χτες το βράδυ, στο όρος Μαίναλο στην Αρκαδία. Η φωτιά, που, όπως εκτιμά η Πυροσβεστική προκλήθηκε από κεραυνό, εκδηλώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ» από το βράδυ της Πέμπτης. Ομως, το μεγάλο ύψος και η πυκνή νέφωση στην περιοχή, ουσιαστικά την «έκρυβαν».

Η πυρκαγιά μαινόταν σε περιοχή, ύψους 1.150 μέτρων, ανάμεσα στα χωριά Χρυσοβίτσι και Μαντέικα, του Δήμου Φαλάνθου. Μέχρι αργά το βράδυ, οι φλόγες έκαιγαν ήδη καμένη έκταση, από τις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου του 2000. Λόγω της αδύνατης πρόσβασης των οχημάτων στην περιοχή, το έργο της κατάσβεσης επικεντρώθηκε στις ρίψεις νερού από δύο καναντέρ, τρία ελικόπτερα και ένα πετζετέλ. Παράλληλα, στο σημείο βρισκόταν πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής αποτελούμενο από 36 άνδρες ενώ, 1,5 χιλιόμετρο μακριά, σε σημείο που έφτανε ο δρόμος, βρίσκονταν 6 οχήματα με 20 πυροσβέστες.

Παράλληλα, δύο φωτιές εκδηλώθηκαν χτες, στη χωματερή Μαρκοπούλου Αττικής. Η πρώτη, ξέσπασε στις 9.40 π.μ., ενώ παρά την κατάσβεσή της λίγη ώρα αργότερα, τρία οχήματα με 9 πυροσβέστες κλήθηκαν να επιστρέψουν στις 6.55 μ.μ. για να αντιμετωπίσουν τη νέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ