Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ II»
«Οδοστρωτήρας» για τα λαϊκά δικαιώματα

Να κινητοποιηθούν ενάντια στην αντιλαϊκή διοικητική μεταρρύθμιση αποφάσισαν σε λαϊκή συνέλευση οι κάτοικοι της Αγιάσου Λέσβου

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Κυριακή, λαϊκή συνέλευση, με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Αγιάσος», στην Αγιάσο, όπου μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης και δήμαρχος Αγιάσου, Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος εξήγησε τις επιπτώσεις που θα έχει η επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση(«Καποδίστριας ΙΙ») στην παραπέρα ερήμωση της Αγιάσου. Εκ μέρους της «Διαδημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΙΑΔΑΣ) μίλησε ο Ηρακλής Κουντουρέλλης, στέλεχος της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Αγιάσου, που αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις για το σύνολο της δομής του κράτους. Ενώ σημείωσε ότι οι επικείμενες διοικητικές αλλαγές, που αποτελούν σχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησαν από το 1992 μετά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Αναφερόμενος στις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει η μεταρρύθμιση αυτή, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάσου, Αγγελος Βαμβουρέλλης, σημείωσε ότι με τις προτεινόμενες αλλαγές θα απολεσθούν οριστικά τα όποια λαϊκά χαρακτηριστικά έχουν απομείνει στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τη συνέλευση παρακολούθησε η Μαρία Τουρβαλή, μέλος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Από τη συνέλευση αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες να γίνει συλλογή υπογραφών ζητώντας:

  • Να σταματήσει κάθε συζήτηση για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας και ιδίως για τη μείωση των ΟΤΑ και Νομαρχιών.
  • Να προωθηθεί η πολιτική των διαδημοτικών συνεργασιών μέσω προγραμματικών συμβάσεων κυρίως στην εκτέλεση έργων υποδομής, σε δράσεις στον αθλητισμό, στον πολιτισμό κλπ., στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, στη λήψη μέτρων δασοπροστασίας, στη διαχείριση απορριμμάτων, κ.α.
  • Να ενισχυθούν οι ΟΤΑ με τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό.
  • Να σταματήσει κάθε προσπάθεια μεταφοράς στους ΟΤΑ των τομέων της Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας, αφού η άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών πρέπει να γίνεται από την κεντρική διοίκηση για να εξασφαλίζεται η ενιαία εφαρμογή σ' όλο το λαό.
  • Να αποδοθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι στην Αυτοδιοίκηση.
  • Να σταματήσει κάθε προσπάθεια οι ΟΤΑ να λειτουργούν με συνθήκες αγοράς, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
  • Να γίνουν σ' όλους τους δήμους και στα Δημοτικά Διαμερίσματα Λαϊκές Συνελεύσεις για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών και τη λήψη αποφάσεων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στον «επανέλεγχο» (2014-10-11 00:00:00.0)
Η «αξιολόγηση» δε θα φέρει καλύτερες υπηρεσίες για το λαό (2014-04-26 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος (2013-07-06 00:00:00.0)
Ο Χρ. Χατζηπαναγιώτης υποψήφιος δήμαρχος (2002-06-12 00:00:00.0)
Αρνήθηκε συζήτηση για το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (2000-04-25 00:00:00.0)
Δεν καταλαγιάζει η αντίσταση (1997-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ