Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Αρνήθηκε συζήτηση για το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Αρνήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου την πρόταση της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» να γίνει συζήτηση και να διαμορφώσει θέσεις ο δήμος για το θέμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), στις 4 Μάη, δηλαδή για τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Η διοίκηση του δήμου θέλησε να προσπεράσει το συγκεκριμένο αίτημα, συγκαλώντας μια σύσκεψη εκπροσώπων των παρατάξεων, το αποτέλεσμα της οποίας υποτίθεται πως θα ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση. Ομως, όχι μόνο δεν έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά επιπλέον η μόνη παράταξη που προσήλθε στη σύσκεψη με προτάσεις για τα οικονομικά των ΟΤΑ ήταν η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου». Προτάσεις τις οποίες κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης, Ν. Παπακωνσταντίνου, αλλά οι υπόλοιποι είτε αδιαφόρησαν, είτε δε θέλησαν να τις συζητήσουν, καθώς έρχονται σε αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική για το θεσμό.

Οι προτάσεις της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας»

Ανάμεσα στα άλλα, στις προτάσεις της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου», περιλαμβάνεται το αίτημα να διπλασιαστούν, το 2001, οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού που διατίθενται προς τους ΟΤΑ - σήμερα ανέρχονται στο ισχνό ποσοστό του 2,37%. Επίσης, να αποδοθούν στους ΟΤΑ οι θεσμοθετημένοι υπέρ τους πόροι, ύψους περίπου 1,2 τρισ. δραχμών, που παρακρατούνται παράνομα από τις κυβερνήσεις από το 1990 μέχρι σήμερα. Για το Δήμο Ζωγράφου οι πόροι αυτοί ανέρχονται σε τουλάχιστον 2 δισ. δραχμές. Οι αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους δήμους να συνοδεύονται από τους απαραίτητους πόρους. Να υπάρξει ουσιαστική φορολογική μεταρρύθμιση, στη βάση της φοροδοτικής ικανότητας του φορολογούμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ