Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στον «επανέλεγχο»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκαναν χτες οι Επιτροπές Αγώνα που συγκροτούν το Συντονιστικό Επιτροπών εργαζομένων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) Αττικής ενάντια στον «επανέλεγχο» των συμβάσεων, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην εργασία.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε συνάντηση εκπροσώπων του Συντονιστικού με το γενικό διευθυντή του υπουργού, στον οποίο καταθέσανε υπόμνημα με τα αιτήματά τους, προβάλλοντας κυρίως το αίτημα να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και η στοχοποίηση των ΙΔΑΧ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση. Το Συντονιστικό, μετά τη συνάντηση, ενημέρωσε τους εργαζόμενους, δηλώντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, δεν πρέπει να περιμένουν πότε θα έρθει η απόλυση αλλά να πάρουν μέτρα για την οργάνωση της πάλης. Στην κατεύθυνση αυτή υπογράμμισε την ανάγκη συγκρότησης επιτροπών δίπλα στα σωματεία.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ασπρόπυργου συνεχίζουν μέχρι και την επόμενη Τρίτη το κλείσιμο των υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει από τις 28 Σεπτέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι είναι οι πρώτοι που έχουν κληθεί να δώσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεών τους.

Επίσης, χτες εκδικάστηκαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ακυρώσεις της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ ΟΤΑ και του Συλλόγου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας. Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ στρέφονται κατά των διατάξεων που αφορούν στην «αξιολόγηση» και ο Σύλλογος κατά του επιμερισμού ποσοστών (αποτελεί κομμάτι της «αξιολόγησης») στη Γενική Διεύθυνση Δασών. Η συζήτηση που έγινε, τόσο από τους εισηγητές όσο και από τις δύο πλευρές (εκπρόσωποι συνδικάτων και κυβέρνησης), περιστράφηκε σε νομικά, τυπικά ζητήματα παρά στην ουσία της υπόθεσης. Θα ακολουθήσει κατάθεση απόψεων έως τις 20 Οκτώβρη.

Μια ακόμα κινητοποίηση έγινε χτες από απολυμένους σχολικούς φύλακες και εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο Παγκράτι. Ορισμένοι ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου. Στη συνέχεια έκαναν πορεία στο υπουργείο.

Στους Δήμους

Ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που οργανώνουν Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα αλλά και της εκλογοαπολογιστικής Γενικής του Συνέλευσης, που θα γίνει την Κυριακή 9 Νοέμβρη, το Συνδικάτο ΟΤΑ έχει αποφασίσει το παρακάτω πρόγραμμα περιοδειών: Τη Δευτέρα 13/10 στους Δήμους Γαλατσίου και Πειραιά. Την Τρίτη 14/10 στους Δήμους Λυκόβρυσης - Πεύκης, Πεντέλης και Πετρούπολης. Την Τετάρτη 15/10 στους Δήμους Χαλανδρίου, Φιλοθέης - Ψυχικού, Νίκαιας, Αγίων Αναργύρων και στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά. Την Πέμπτη 16/10 στους Δήμους Αμαρουσίου και Βριλησσίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ