Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΒΡΟΣ
Συγκέντρωση κτηνοτρόφων στο Σουφλί

Μαχητική συγκέντρωση, μπροστά στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ) στο Σουφλί, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι κτηνοτρόφοι του Εβρου. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνει η ΠΑΣΥ σε όλη τη χώρα για τη σωτηρία της ελληνικής κτηνοτροφίας και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων.

Οι κτηνοτρόφοι του Εβρου δέχονται ισχυρότατο πλήγμα στο εισόδημά τους, καθώς, πέρα από το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές παραγωγού, τις μεγάλες ελλείψεις υποδομής, τα απανωτά χαράτσια, την απόφαση για περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης πάνω από 60%, που γίνεται μέσω του αποχαρακτηρισμού εκατομμυρίων στρεμμάτων βοσκοτόπων, βρίσκονται αντιμέτωποι και με τον αποδεκατισμό του ζωικού τους κεφαλαίου και της παραγωγής εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού και της ευλογιάς. Παλεύουν κυριολεκτικά μόνοι και απροστάτευτοι να σώσουν τα ζώα τους από τις ζωονόσους. Το προσωπικό στις κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι ελάχιστο, μέτρα για την αντιμετώπιση των νόσων δε λαμβάνονται και η κυβέρνηση μοιράζει και υπόσχεται αποζημιώσεις ψίχουλα, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στο κόστος του ζωικού κεφαλαίου και της παραγωγής που χάνεται.

Οι κτηνοτρόφοι, με την κινητοποίησή τους, πρόβαλαν το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων της ΠΑΣΥ και ειδικότερα απαίτησαν: Να δοθούν κανονικά οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους, όπως δίνονταν μέχρι σήμερα. Να δίνεται η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους με βάση τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και της παραγωγής και όχι να απαιτούνται βοσκότοποι (όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες). Αμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων για όλα τα νεκρά ζώα και για όλα τα ζώα που θανατώνονται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία σε χώρους ελεγχόμενους, για προστασία της δημόσιας Υγείας. Αποζημίωση για το σύνολο της χαμένης παραγωγής που θα προέλθει εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού. Στήριξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων που παράγει η χώρα μας, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Στη Λέσβο

Μαζικά ανταποκρίθηκαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ και συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Λάρσου. Μίλησε ο Δημήτρης Στεφανής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάσου, ενώ εκ μέρους του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου χαιρετισμό απηύθυνε ο Μπάμπης Ντινενής. Στη συνέχεια έφτασαν με τα αγροτικά τους οχήματα στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, όπου αντιπροσωπεία τους μετέφερε τα αιτήματά τους. Δίπλα στο αυξημένο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα των κρουσμάτων του καταρροϊκού πυρετού, με δεκάδες ζώα να θανατώνονται καθημερινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ