Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αθώοι οι αγρότες από το δικαστήριο της Λάρισας

Αθωώθηκαν, χτες, από το Πλημμελειοδικείο της Λάρισας οι 23 αγρότες από την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα -ανάμεσά τους και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των τριών νομώ - που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου διωκόμενοι για τη συμμετοχή τους στην αγροτική κινητοποίηση του 2010.

Οι 21 από τους 23 αγρότες κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Καρδίτσας και Τρικάλων είχαν παραπεμφθεί με την πρωτόγνωρη και επικίνδυνη για το αγροτικό και, γενικότερα, το εργατικό - λαϊκό κίνημα κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας», η οποία, εν προκειμένω, στόχευε να πλήξει το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ο αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, όταν ρωτήθηκε από πού συνάγεται ότι οι δυο πρόεδροι ήταν οι «ηθικοί αυτουργοί», απάντησε ότι αυτούς έβλεπε στην τηλεόραση να μιλούν για τους αγρότες και την κινητοποίηση...

Απολογούμενοι στο δικαστήριο, οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Καρδίτσας, Β. Μπούτας, Λάρισας, Ρ. Μαρούδας, και Τρικάλων, Απ. Θωμόπουλος, τόνισαν ότι με τις κινητοποιήσεις τους οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουν για την επιβίωσή τους, αφού τα προβλήματα που τους δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στην κατηγορία περί «ηθικής αυτουργίας», επεσήμαναν ότι η απόφαση για κινητοποίηση πάρθηκε υπερήφανα και αγωνιστικά από τους αγρότες μέσα από δεκάδες γενικές συνελεύσεις Αγροτικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και των Δ.Σ των Ομοσπονδιών, υπογραμμίζοντας ότι οι αγρότες δεν είναι πρόβατα αλλά πολύ συνειδητά οργάνωσαν τη συμμετοχή τους στα μπλόκα της οργής και του αγώνα.

Στην Ξάνθη

Για τις 25 Σεπτέμβρη του 2015 αναβλήθηκε η δίκη του Γιώργου Πυργελή, μέλους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, που ήταν να πραγματοποιηθεί χτες, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Διώκεται με την κατηγορία της «παράνομης βίας», μετά από μήνυση της εργοδοσίας, για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 15/12/2010 στο εργοστάσιο της «SUNLIGHT ABEE», ιδιοκτησίας Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, στην Ξάνθη. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος της πλευράς της εργοδοσίας.

Στο πλευρό του διωκόμενου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ βρέθηκαν μαζικά οι εργαζόμενοι της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων και συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, απαιτώντας να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η δίωξη του Γ. Πυργελή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ