Κυριακή 20 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ο Ταγματάρχης

Κατασκοπευτικό μυθιστόρημα των συντρόφων, Τιτίνας Δανέλλη και του αξέχαστου Θανάση Παπαρήγα από τις εκδόσεις «Πύλη»

«Ο Ταγματάρχης» είναι μια πολύ προσεγμένη έκδοση με εξώφυλλο απόλυτα ταιριασμένο στο θέμα, σχήμα και διαστάσεις που έλκει στο ν' ανοιχτεί και να διαβαστεί, ακόμα κι από αυτούς που δεν έχουν και μεγάλη έφεση στο διάβασμα.

Το περιεχόμενο του βιβλίου, γραμμένο από τους δύο ικανότατους χειριστές του λόγου που με την πολύμορφη πείρα τους παρουσιάζουν στον αναγνώστη, μέσω της πλοκής ολόκληρη τη διαπλοκή των μυστικών υπηρεσιών ξένων και ντόπιων από το '74 μέχρι σήμερα, τη δημιουργία κάποιων «επαναστατικών» κατ' όνομα «τρομοκρατικών» κατ' αυτούς, οργανώσεων, η σύσταση και η δράση τους, με επικεφαλής τη ΣΙΑ και άλλων «ευαγών ιδρυμάτων». Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί κυρίως από νέους, όχι μόνο στη μνήμη του αδικοχαμένου συντρόφου Θ. Παπαρήγα, αλλά επειδή κυρίως οι νέοι θα πάρουν μια γεύση για τα εγκλήματα που κάθε φορά σχεδιάζουν και εκτελούν τα «ευαγή ιδρύματα», χωρίς να σταματούν μπροστά σε τίποτα. Θα επιμείνω λίγο περισσότερο για τους νέους επειδή δεν έζησαν αυτές τις εποχές, όσο κι αν νομίζουμε ότι οι μέθοδοι έχουν αλλάξει λόγω της υλικοτεχνικής προόδου.

Αλλάζουν βέβαια, αλλά η βάση και οι επιδιώξεις του καπιταλιστικού συστήματος καταπίεσης και εκμετάλλευσης του ανθρώπου, παραμένουν τα ίδια.

Ετσι κάθε σωστά ντοκουμενταρισμένο βιβλίο όπως «Ο Ταγματάρχης» αλλά και κείμενο και άλλα υλικά μπορούν να δημοσιεύονται, νομίζω ότι βοηθούν αποτελεσματικά στην πληρέστερη ενημέρωση και γνώση γεγονότων και καταστάσεων.

Εδώ αξίζει κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο Φώντα Λαδή, για τις εκδόσεις «Πύλη» που εξέδωσε το βιβλίο, επειδή πιστεύω ότι το σύντροφο Θ. Παπαρήγα δεν πρέπει να τον ξεχνούν εκείνοι που τον γνώρισαν τόσο σαν άνθρωπο όσο και για την πολύμορφη προσφορά του στο Κόμμα και το κίνημα γενικότερα, αλλά και να τον μαθαίνουν κι αυτοί που δεν τον γνώρισαν κι ας με συγχωρήσει η σ. Τιτίνα Δανέλλη, που αναφέρομαι περισσότερο στο Θανάση, είναι γιατί αυτός έχει εκλείψει...

Ας είναι λοιπόν μια αρχή «Ο Ταγματάρχης», για νέους και παλαιότερους συντρόφους, γνωριμίας με σημαντικούς συντρόφους, κομμουνιστές αγωνιστές, που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στους αγώνες του λαού μας.


Μαρία ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ