Κυριακή 20 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση για το Κυπριακό

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κυπριακό λαό, με αφορμή τη συμπλήρωση 34 χρόνων από την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη ΘΕσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), την Πέμπτη 24 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΔΥΕΘ σημειώνει το βρόμικο ρόλο που έπαιξαν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις - ΗΠΑ και Μ. Βρετανία - στην οργάνωση της προδοσίας των Απριλιανών πραξικοπηματιών και στην αξιοποίησή της για να ακολουθήσει η τουρκική εισβολή. Επίσης, τονίζει πως, σήμερα, οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, μαζί και η ΕΕ, εξακολουθούν να παίζουν σε βάρος του κυπριακού λαού, διαιωνίζοντας την κατοχή του νησιού και την τραγωδία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

«Η επιθυμία των ιμπεριαλιστών δεν είναι η δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος. Αντίθετα, επιδιώκουν να διατηρήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία και να αποκτήσουν τον πλήρη οικονομικό και πολιτικό έλεγχο του νησιού, ώστε να είναι η Κύπρος το ακλόνητο και "αβύθιστο" προγεφύρωμα των ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Μ. Ανατολής. Αυτή την επιδίωξη προσπάθησαν να επιβάλουν με το σχέδιο Ανάν και όποιες παραλλαγές του προβάλλουν κατά καιρούς, μέσα από την κατ' ουσία νομιμοποίηση του Αττίλα και τη θεσμική κατοχύρωση της διχοτόμησης», αναφέρει η ΕΔΥΕΘ. Τέλος, σημειώνει τις βαριές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και όσων πολιτικών κομμάτων επιχείρησαν να πιέσουν τον κυπριακό λαό και τον πολιτικό κόσμο του νησιού να συναινέσει σ' αυτό το ανοσιούργημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ