Κυριακή 20 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Ο Αχμαντ είναι ένας τυπικός διαψευσμένος έφηβος της φτωχολογιάς του Νιου Τζέρσι: Εγκαταλειμμένος από τον Αιγύπτιο πατέρα του σε τρυφερή ηλικία, μεγαλωμένος από μια μάλλον αδιάφορη μητέρα και περικυκλωμένος από την ασχήμια του κόσμου, έχει βρει καταφύγιο στον πύρινο λόγο του Προφήτη και στις υποσχέσεις για αιώνια ζωή. Προκειμένου όμως να την κατακτήσει, πρέπει να περάσει από τις συμπληγάδες της τζιχάντ, από το θάνατο. Μόνη ελπίδα αποτροπής ο εξηντάχρονος σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού στο σχολείο του, Τζακ Λίβαϊ. Τυπικό δείγμα κι αυτός ματαιωμένου, άθεου Εβραίου. Θα προλάβουν οι δύο αυτοί κόσμοι να συγκλίνουν προτού ο ανθρώπινος πολιτισμός οδηγηθεί στην αλληλεξόντωση και την καταστροφή;

Το μυθιστόρημα «Ο Τρομοκράτης» του Τζον Απνταϊκ (εκδ. «ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ») είναι μια συναρπαστική περιπέτεια αλλά κι ένα βαθιά πολιτικό βιβλίο, το καλύτερο που έγραψε τα τελευταία χρόνια ένας από τους πιο χαρισματικούς μυθιστοριογράφους της αγγλικής γλώσσας.

Ο Τζων Απνταϊκ, είναι ο πλέον πολυβραβευμένος συγγραφέας του αγγλόφωνου κόσμου (γεννήθηκε το 1932). Εχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα, δοκίμια, θέατρο και βιβλία για παιδιά, καθώς κι έναν πελώριο όγκο κειμένων λογοτεχνικής κριτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ