Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΒΙΠΑΣ
Δικάζουν τη συνδικαλιστική δράση

Με 24ωρη απεργία αύριο και συγκέντρωση στις 9 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, απαντούν τα πέντε ταξικά κλαδικά σωματεία του χώρου

Στο πόδι βρίσκονται οι εργατοτεχνίτες του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για να υπερασπίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και τα ταξικά τους κλαδικά σωματεία από τη σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες με επικεφαλής τις επιχειρήσεις του ΒΙΠΑΣ. Αύριο Παρασκευή οι εργάτες, συσπειρωμένοι στις εργατικές τους οργανώσεις, «κατεβαίνουν» σε 24ωρη απεργία. Θα συγκεντρωθούν στις 9 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό και από εκεί με πορεία θα κατευθυνθούν στο Ειρηνοδικείο Πειραιά.

Την ίδια ώρα, μέσα στο δικαστήριο, θα αρχίζει η δίκη που «έστησαν» οι εργοδότες του Πάρκου, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος των σωματείων και αξιώνοντας να επιβληθεί στους προέδρους 100.000 ευρώ πρόστιμο στον καθένα και ποινή φυλάκισης 6 μηνών. Αιτία το παράπηγμα που τοποθέτησαν οι εργάτες μέσα στο χώρο του ΒΙΠΑΣ για να στεγάσουν τα παραρτήματα των σωματείων τους, το οποίο ωστόσο οι εργοδότες έκλεψαν για δεύτερη φορά τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας!

Στην ουσία οι εργοδότες, με την κάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής, προσπαθούν να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση, αμφισβητώντας ακόμα και το νόμο 1264 που θεσμοθετεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δείχνουν ξεκάθαρα ότι η πρόθεσή τους είναι να μετατρέψουν το ΒΙΠΑΣ σε εργασιακό γκέτο, να χτυπήσουν σημαντικές κατακτήσεις που έχουν αποσπάσει οι κλάδοι αυτοί εδώ και 10ετίες, όπως το 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο κ.ά. Ωστόσο, οι εργάτες ήδη κουρέλιασαν το κλίμα τρομοκρατίας. Πάνω από 300 μεταλλεργάτες από τις επιχειρήσεις του Πάρκου μέχρι χτες το απόγευμα είχαν πάρει μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά για την ανάδειξη της Επιτροπής Παραρτήματος του Συνδικάτου στο ΒΙΠΑΣ. Οι κάλπες αναμενόταν να κλείσουν αργά χτες το βράδυ. Ενώ ανάλογη διαδικασία θα ακολουθήσουν και τα σωματεία Αμμοβολιστών, Ηλεκτρολόγων και Ναυπηγοξυλουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ