Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»
Τρεις εργάτες τραυματίστηκαν μέσα σ' ένα 24ωρο!

Τρεις εργάτες τραυματίστηκαν μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, και με τον ίδιο τρόπο (έκρηξη φυσιγγιού) στην επιχείρηση «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (πρώην ΠΥΡΚΑΛ) στο εργοστάσιο του Υμηττού. Οι τρεις εργάτες υπέστησαν εγκαύματα πρώτου βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Το πρώτο ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Παναγιώτη Διλβέρογλου και του εργάτη Μπουροθανασόπουλου, συνέβη πριν δυο μέρες (Τρίτη). Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα συσκευασίας υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια, όταν ένα φυσίγγι που είχε πέσει μέσα σε ένα κουτί κόλλας, (στη μηχανή η οποία χρησιμοποιείται για να κολλάει τις ετικέτες στα κουτιά των φυσιγγιών), έσκασε. Παρά το γεγονός ότι δυο εργάτες τραυματίστηκαν, η διεύθυνση αντί να σταματήσει τη μηχανή και να πάρει τα απαιτούμενα πρόσθετα μέτρα ασφάλειας, η παραγωγή συνεχίστηκε κανονικά! Το αποτέλεσμα ήταν χτες, Τετάρτη, από έκρηξη και πάλι σφαίρας κατά τον ίδιο τρόπο, να τραυματιστεί και ο τρίτος εργάτης, Γιάννης Παπαβασιλείου.

Οπως κατήγγειλαν εκπρόσωποι συνδικαλιστές της «Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας», στο παρελθόν είχε συμβεί και πάλι ανάλογο περιστατικό (δηλ. έκρηξη φυσιγγιού). Το γεγονός ότι δεν πάρθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα δυστυχώς επιβεβαιώθηκε χτες και προχτές, στην πράξη. Υπογράμμισαν επίσης ότι τα ατυχήματα είναι συνέπεια της συνολικότερης υποβάθμισης και απαξίωσης, που συντελείται εδώ και χρόνια στην επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ