Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΕ»
Σε επίσχεση για την καταβολή δεδουλευμένων

Σε επίσχεση εργασίας στο εργοτάξιο της «Μηχανικής ΑΕ» στο φράγμα Πείρου - Παραπείρου στην Αχαΐα έχουν προχωρήσει από προχτές Τρίτη οι περίπου 110 εργαζόμενοι μετά την άρνηση της εργοδοσίας να πληρώσει τα δεδουλευμένα δυόμισι μηνών. Μάλιστα, ανάλογη στάση τηρεί η επιχείρηση και στα άλλα δύο δημόσια έργα που έχει αναλάβει στην περιοχή, στις παραγλαύκιες οδούς και τον Διακονιάρη, καθώς οι 90 περίπου εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι εδώ και ενάμιση μήνα.

Οπως καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, «η "Μηχανική ΑΕ", όπως και όλες οι κατασκευαστικές κοινοπραξίες - μονοπώλια, αφού έβαλε στα ταμεία της ζεστό κρατικό παραδάκι, τώρα εκβιάζει να πάρει περισσότερα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που με αποφασιστικότητα διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Οι εργαζόμενοι με αποφασιστικότητα και ταξική συσπείρωση πρέπει να συνεχίσουν τους αγώνες τους, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουν. Να ενισχύσουν το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ. Να διώξουν τους εργολάβους και τα κατασκευαστικά μονοπώλια από τα μεγάλα έργα. Να αντιπαλέψουν την πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. Οσο θα υπάρχουν ΣΔΙΤ, μονοπώλια και κέρδη τόσο τα έργα θα γίνονται σε βάρος των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ