Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Δεύτερο απεργιακό κύμα στο δημόσιο τομέα

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Περισσότερο από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πραγματοποιούν από χτες 48ωρη απεργία για μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις, εξαιτίας της αύξησης των τιμών των τροφίμων, αλλά και των καυσίμων. Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο απεργιακό κύμα που σαρώνει το δημόσιο τομέα στη Βρετανία από την αρχή του χρόνου.

Τα συνδικάτα «Unison» και «Unite» που κάλεσαν στην απεργία εκτιμούν πως 600.000 εργαζόμενοι στην Αγγλία, στην Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία παίρνουν μέρος στη διήμερη κινητοποίηση που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Τρίτης με αποτέλεσμα σχολεία, παιδικοί σταθμοί, βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες να μείνουν κλειστά.

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν την αύξηση της τάξης του 2,45% που προσφέρει η κυβέρνηση, ζητώντας να κυμανθεί στο 6%. Η αύξηση που δίδεται βρίσκεται κάτω από το ύψος του πληθωρισμού, που ανέρχεται στο 3,8%, αναφέρει το βρετανικό BBC.

Τέλος, σε ξεχωριστή αλλά συγχρονισμένη απεργία βρίσκονται και τα μέλη του συνδικάτου των Δημόσιων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS), που περιλαμβάνουν εργαζομένους στις σχολές οδηγών και του προσωπικού της Ακτοφυλακής, διεκδικώντας αυξήσεις επίσης πάνω από το όριο του πληθωρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ