Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ενα εκατομμύριο πολίτες στη λίστα «υπόπτων τρομοκρατών»!

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών και των αρχών ασφαλείας βρίσκονται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ, άνθρωποι που θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατία... Στο όνομα της ασφάλειας και πάντα με αφορμή την 11η Σεπτέμβρη και τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», εκατοντάδες χιλιάδες παρακολουθούνται, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές τους μετακινήσεις, οι ατομικές και κοινωνικές τους ελευθερίες καταστρατηγούνται. Ακόμη και εάν πρόκειται για συνωνυμία.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται στο μεταξύ στη διαβόητη λίστα «Terror Watch List», σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ενωση για τα Δικαιώματα των Πολιτών (ACLU), σημειώνοντας ότι η λίστα περιλαμβάνει ονόματα και ψευδώνυμα «υπόπτων για τρομοκρατική δράση», ανάμεσά τους όμως και πολλές γνωστές προσωπικότητες. Ο Νέλσον Μαντέλα, για παράδειγμα, είδε το όνομά του να διαγράφεται από τη λίστα μόλις πριν από λίγο καιρό και έπειτα από σχετική απόφαση του Κογκρέσου. Ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι βρισκόταν επίσης στη λίστα, ενώ ένας ήρωας του πολέμου στο Ιράκ, ο βετεράνος Ντάνιελ Μπράουν, αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα ακόμη και σε ελέγχους ρουτίνας στα αμερικανικά αεροδρόμια.

Το Κογκρέσο καταβάλει το διάστημα αυτό προσπάθειες προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες άσκησης ενστάσεων, εντούτοις δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις εκκρεμούν ακόμη. Πρόσφατα εκπρόσωπος του FBI δήλωσε ότι η Υπηρεσία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διορθώσει τα λάθη και να κατονομάζονται στη λίστα μόνον οι «πραγματικοί ύποπτοι». Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε με τη δήλωσή του αυτή τα όσα ισχυρίζονται οι οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, ότι τα δικαιώματα θυσιάζονται και ότι όλη η χώρα παρακολουθείται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ