Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Εκκληση ΟΗΕ για ... συνεργασία

ΧΑΡΤΟΥΜ.--

Το κοινοβούλιο του Σουδάν καταδίκασε χτες τις κατηγορίες ενάντια στον Πρόεδρο της χώρας Ομάρ αλ Μπασίρ από το γενικό εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) Λουίς Μορένο, σημειώνοντας ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ιδιαίτερα στην περιοχή του Νταρφούρ.

Παράλληλα, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν ζήτησε διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της λεγόμενης ειρηνευτικής δύναμης και των ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο Νταρφούρ, καθώς και την πλήρη συνεργασία του Σουδάν, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια στο Νταρφούρ.

Από το Κάιρο, ο επικεφαλής της Αραβικής Ενωσης Αμρ Μούσα δήλωσε ότι θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Σουδάν το Σάββατο μετά από την έκτακτη συνάντηση του παναραβικού οργανισμού που αναμένεται για εκείνη την ημέρα.

Στο μεταξύ, χτες το βράδυ έγινε γνωστό ότι ένα μέλος της στρατιωτικής δύναμης της Αφρικανικής Ενωσης και του ΟΗΕ πυροβολήθηκε και έχασε τη ζωή του, ενώ πραγματοποιούσε περιπολία στο Νταρφούρ, μόλις μια βδομάδα αφότου ένοπλοι σκότωσαν άλλους επτά στρατιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ