Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΝΑΡΑ
Επιμένουν με ενιαίο και καθολικό αγώνα

Συγκέντρωση χτες στην Κομοτηνή από τους εργαζόμενους στα πέντε εργοστάσια του ομίλου

Μαζί με τα παιδιά τους κατέβηκαν οι εργαζόμενοι διαδηλωτές στη χτεσινή κινητοποίηση στην Κομοτηνή
Μαζί με τα παιδιά τους κατέβηκαν οι εργαζόμενοι διαδηλωτές στη χτεσινή κινητοποίηση στην Κομοτηνή
Με νέα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα 5 εργοστάσια του Λαναρά στην Κομοτηνή απαίτησαν να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Κόντρα στις σειρήνες της διάσπασης που εκπορεύονται από τοπικούς παράγοντες και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν και να επιδιώξουν λύση μόνο για τα εργοστάσια της Κομοτηνής, οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως ο αγώνας τους είναι ενιαίος και καθολικός και θα κλιμακωθεί συντονισμένα με τους συναδέλφους τους σε όλα τα εργοστάσια του Ομίλου.

Στο πλευρό των εργαζομένων του Λαναρά βρέθηκαν οι φορείς του νομού, ενώ μαζική και δυναμική παρουσία είχε και το ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι κομμάτων και βουλευτές.

Στη συγκέντρωση τόσο η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη FANCO Λ. Μπρούσα, όσο και η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα Κλωστήρια Ροδόπης, Φ. Αθανασίου περιέγραψαν ξεκάθαρα τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν σε κυβέρνηση και εργοδοσία να παίξουν παιχνίδια στις πλάτες τους.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν και διεκδικούν:

-- Αμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και κανονική πληρωμή στο εξής.

-- Να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο και να μη γίνει καμία απόλυση.

-- Δουλειά με δικαιώματα, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

-- 1.500 ευρώ άμεση οικονομική ενίσχυση σε κάθε εργαζόμενο και προστασία των ανέργων με επιδότηση 1.120 ευρώ, υπολογισμό του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμου χρόνου, πάγωμα των δανείων των εργαζομένων κ.ά.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής που κατέληξε στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε για άλλη μια φορά το ΚΚΕ. Η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους σημείωσε πως η κατάσταση που βιώνουν σήμερα δεν είναι μοιραία. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και των κατευθύνσεων της ΕΕ που χρόνια τώρα υλοποιούν εναλλάξ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και της ελεύθερης αγοράς, της στήριξης των κάθε λογής Λαναράδων.

Τους κάλεσε να εμπιστευτούν την πείρα που έχουν αποκτήσει όλα τα τελευταία χρόνια. Και τότε θα ξέρουν πως δεν μπορούν να εμπιστευτούν την καθοδήγηση του αγώνα τους στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που υπέγραψε αύξηση 77 λεπτά του ευρώ και τις τράπεζες που έκλεισαν και κλείνουν εργοστάσια, βγάζουν στο σφυρί σπίτια και διαλύουν οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ