Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΝΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Πάλη συνυφασμένη με την προοπτική αλλαγής των συσχετισμών

Σύνδεση του καθημερινού αγώνα των εργαζομένων και του λαού για αποκλειστικά, καθολικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με την πάλη για γενικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, ήταν το μήνυμα της προχτεσινής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ στο «Θεατράκι της Σκάλας», με ομιλητή τον Γραμματέα της Οργάνωσης Αποστόλη Τασούλα.

Την πολιτική ενίσχυσης του επιχειρηματικού κέρδους και στο χώρο της Υγείας, όπου «όλα τα μέτρα που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ έχουν στόχο να εξασφαλίσουν κέρδη για το κεφάλαιο», επισήμανε ο Απ. Τασούλας ως αιτία των προβλημάτων που υπάρχουν και σε αυτόν το χώρο. Στάθηκε στα σχέδια παράδοσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στην ΤΑ και στις λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας και των πρωτοκόλλων θεραπείας που θεσπίζονται «προκειμένου να συμπιέσουν το κόστος και να προσανατολίσουν τους έχοντες ανάγκες για θεραπεία στις εταιρείες».

Σε αυτήν την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υλοποιούν και στην οποία επί της ουσίας ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με τη θέση του για συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αντιπαρατέθηκε η σαφής και ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία σε όλα τα επίπεδα. «Θεωρούμε, είπε ο Απ. Τασούλας, ότι πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η πρόληψη και η προστασία, η διάγνωση, η θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας, με ισότιμη και δωρεάν για όλους υψηλού επιπέδου υπηρεσίες». Σε αυτήν την κατεύθυνση, ανέδειξε την ανάγκη σύνδεσης του καθημερινού αγώνα με την πάλη για γενικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας. «Δεν το κρύβουμε και δεν παραιτούμαστε, κατέληξε ο Απ. Τασούλας, από κανέναν καθημερινό σημερινό αγώνα χωρίς να τον κρατάμε χώρια από την προοπτική η εργατική τάξη και ο λαός να πάρει στα χέρια του την εξουσία, για να εφαρμόσει άλλο πρόγραμμα και στα ζητήματα Υγείας. Μόνο τότε μπορεί να διασφαλιστεί η υγεία του στον πληρέστερο και καλύτερο βαθμό που η επιστήμη μπορεί να το κάνει σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ