Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΤ
Στα ύψη τα ελλείμματα , στον πάτο οι συντάξεις

Μόλις στο 4% οι αυξήσεις στις συντάξεις πείνας των ναυτεργατών προβλέπει ο προϋπολογισμός του ΝΑΤ για την επόμενη τριετία

Τη διόγκωση των ελλειμμάτων του ΝΑΤ για τα επόμενα τρία χρόνια 2009, 2010 και 2011 προβλέπει η εισήγηση για την κατάρτιση προϋπολογισμών του ταμείου για τα έτη αυτά γεγονός που σηματοδοτεί παραπέρα χτύπημα των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών. Η εισήγηση, την οποία κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της ΠΕΜΕΝ, εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΝΑΤ κατά πλειοψηφία. Την ίδια ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική σπρώχνει το ΝΑΤ στη χρεοκοπία, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκης εντείνει την πρόκληση. Χτες ανακοίνωσε αποφάσεις για αύξηση του εφάπαξ και του επιδόματος ανεργίας που όμως είναι χωρίς αντίκρισμα!

Στην εισήγηση των προϋπολογισμών του ΝΑΤ για τα επόμενα τρία έτη προβλέπεται αύξηση μόλις 4%, αναφέροντας ότι τόση είναι η πρόβλεψη για την εισοδηματική πολιτική προαναγγέλλοντας έτσι τη συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας για μισθούς και συντάξεις σε βάρος συνολικά των εργαζομένων. «Οι συντάξεις - αναφέρεται στο σχετικό απόσπασμα της εισήγησης για το 2009 - που είναι το κυριότερο έξοδο του ταμείου προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στο ποσό των 1.085.000.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και πρόβλεψη αύξησης 4% από την εισοδηματική πολιτική»! Το οργανικό έλλειμμα του ΝΑΤ από 1.083.544.216 ευρώ το 2007, με τα στοιχεία του ΝΑΤ το 2008 εκτινάσσεται σε 1.267.869.142 ευρώ, ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για τα επόμενα έτη.

Ο υπουργός εντείνοντας την πρόκληση σε βάρος των ναυτεργατών, χτες ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί η τρίτη δόση αύξησης του εφάπαξ ώστε να διαμορφωθεί στο 25%, όταν στην πλειοψηφία των ναυτεργατών το εφάπαξ καταβάλλεται μετά από 2 χρόνια από την κατάθεση των δικαιολογητικών τους! Οσον αφορά το επίδομα ανεργίας, η αύξηση που θα δοθεί θα το εξομοιώνει με τα ψίχουλα που δίνονται στους εργαζόμενους της στεριάς των 485 ευρώ, για τους έγγαμους, ενώ οι ναυτεργάτες που θα το πάρουν θα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αφού οι απαγορευτικές προϋποθέσεις που ίσχυαν, παραμένουν!

Η ΠΕΜΕΝ επισημαίνει ότι τέτοιου είδους ανακοινώσεις, δηλαδή για το ΝΑΤ και τα άλλα, είναι γενικότερο προσκλητήριο οργάνωσης, αντίστασης, αγώνα για τους ναυτεργάτες, συνολικά τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ