Τρίτη 22 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΟ: Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει για αύριο Τετάρτη, από τις 5 π.μ. έως τις 9 μ.μ. οι εργαζόμενοι στο μετρό, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της επιχείρησης «για επιλεκτική μισθολογική αναβάθμιση συγκεκριμένης κατηγορίας προσωπικού, προκαλώντας το 95% των εργαζομένων».

ΕΥΔΑΠ: Σε τρίωρη στάση εργασίας (10πμ - 1μμ), αύριο Τετάρτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, αντιδρώντας στα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των ελάχιστων προσλήψεων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, αλλά και στο γεγονός ότι οι νέοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με χειρότερους όρους εργασίας. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο κτίριο όπου στεγάζεται η διοίκηση στην οδό Λαοδικείας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΕΒ: Σε προειδοποιητικές 5ωρες στάσεις εργασίας προχωρούν, αύριο Τετάρτη 23 Ιούλη, οι εργαζόμενοι του Σωματείου Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων Κεντρικής - Δυτικής Μακεδονίας και συγκέντρωση το πρωί στη Χαλκηδόνα. Ζητούν να εξαιρεθούν με νομοθετική ρύθμιση από το ΠΔ 164/2004 για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού και αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη πολιτική απαξίωσης των ΟΕΒ λόγω της μη κρατικής χρηματοδότησης. Το Σωματείο επισημαίνει ότι με το ΠΔ επιβάλλεται η απόλυση ικανού και έμπειρου προσωπικού, που έχει ως συνέπεια την αδυναμία ανταπόκρισης του ΟΕΒ Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά στην εύρυθμη λειτουργία του αρδευτικού δικτύου.

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την καταβολή δεδουλευμένων βρίσκονται από την Πέμπτη 10 Ιούλη, 40 εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Κεραμική Βασιλικού», ιδιοκτησίας Τάκη Κοντογιάννη. Το σύνολο των δεδουλευμένων ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ. Τριμερείς συναντήσεις που έγιναν στην Επιθεώρηση Εργασίας δεν είχαν αποτέλεσμα λόγω της αρνητικής στάσης του εργοδότη, που ζητάει συνεχώς παρατάσεις, κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ