Τετάρτη 23 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΝΦΟΤΕ
Να μπει τέλος στις απολύσεις και στην ασυδοσία

Το καθεστώς γαλέρας, που έχει επιβληθεί σε βάρος των εργαζομένων, κατήγγειλε στη συζήτηση Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή ο βουλευτής του Γ. Μαυρίκος

Να μπει τώρα τέρμα στις απολύσεις και στην ασυδοσία εναντίον των 450 εργαζομένων που εφαρμόζεται στην ΙΝΦΟΤΕ (εταιρεία του ΟΤΕ) απαίτησε χτες κατά τη διάρκεια σχετικής Ερώτησής του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος. Παρ' όλα αυτά, από την πλευρά της κυβέρνησης διαπιστώθηκε πλήρης στήριξη στις αντεργατικές πολιτικές του Οργανισμού και της διοίκησης της ΙΝΦΟΤΕ.

Το ...επιχείρημα ότι «η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ αποτελεί επιχείρηση εισηγμένη στις χρηματιστηριακές αγορές και βρίσκεται εκτός του δημόσιου τομέα και λειτουργεί στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», ήταν το μόνο που επιστράτευσε στην απάντησή του ο υφυπουργός Οικονομίας, Γ. Λένγκας, λέγοντας πως για τους εργαζόμενους «υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη».

«Να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι», ζήτησε ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, ζητώντας παράλληλα για την ΙΝΦΟΤΕ «να σταματήσει η αντικατάσταση των εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα με νοικιασμένους από εργολάβους» και «να τιμωρηθούν όσοι αποφάσισαν το ξεπούλημα της συγκεκριμένης επιχείρησης». Οπως σχολίασε ο βουλευτής, οι θέσεις που εξέφρασε ο υφυπουργός «γεννούν πρόσθετους κινδύνους για τα δικαιώματα των εργαζομένων». Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί ο Γ. Μαυρίκος σημείωσε πως «το καθεστώς στην επιχείρηση θυμίζει εποχή γαλέρας», τονίζοντας ότι τους 450 αυτούς εργαζόμενους «τους είχε προσλάβει ο ΟΤΕ και ήξεραν ότι δουλεύουν σε μια θυγατρική». Συνέχισε, λέγοντας πως σήμερα «έχουμε 50 απολύσεις, εκ των οποίων 8 απολύσεις συνδικαλιστών», καθώς και «εξαναγκασμό σε παραίτηση μέσω κλεισίματος των υποκαταστημάτων», προσθέτοντας πως «θεωρούμε την περίπτωση αυτή σκάνδαλο». Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «έχουμε καταθέσει τρεις φορές αυτή την Ερώτηση και τα αρμόδια υπουργεία αρνιόνταν να έρθουν να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ