Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ανθρωποκυνηγητό μεταναστών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τα προγκρόμ ενάντια σε οικονομικούς πρόσφυγες, που αναζητούν μία καλύτερη τύχη, συνεχίζονται ανηλεώς καθώς πράκτορες της υπηρεσίας μετανάστευσης έκαναν εφόδους σε οκτώ εστιατόρια της αλυσίδας «Casa Fiesta» στην πολιτεία του Οχάιο την Τετάρτη και συνέλαβαν 58 εργαζόμενους, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων ή ICE.

Η έφοδος προστίθεται σε μια σειρά επιχειρήσεων των αρχών εναντίον εταιρειών που απασχολούν «λαθρομετανάστες». Το Μάη η ICE συνέλαβε πάνω από 300 εργαζόμενους στην εταιρεία «Agriprocessors Inc.», ένα εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος, ενώ ανάλογες επιχειρήσεις είχαν γίνει τον Αύγουστο του 2007 στο Σινσινάτι και το Δεκέμβρη του 2006 σε έξι πολιτείες. Η υπηρεσία έχει προβεί σε 949 συλλήψεις από τον Οκτώβρη του 2007, περιλαμβανομένων και 105 ιδιοκτητών και στελεχών επιχειρήσεων που διώκονται για υπόθαλψη ή εσκεμμένη πρόσληψη «λαθρομεταναστών».

Συνήθως οι μετανάστες χωρίς χαρτιά κρατούνται σε ειδικά κέντρα κράτησης, που έχουν αναγερθεί, πριν απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους και αποτελούν μία μόνο πτυχή της τεράστιας βιομηχανίας που έχει στηθεί για τη μετατροπή των ΗΠΑ σε απόρθητο για τους μετανάστες φρούριο. Αλλη πτυχή είναι η στρατιωτικοποίηση των συνόρων, με το τείχος που ανεγείρεται στα σύνορα με το Μεξικό, τη δραστηριοποίηση της «Blackwater» στην «ασφάλεια των συνόρων», τις παραστρατιωτικές ομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ