Πέμπτη 31 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Εβγαλε πόρισμα ότι δε φταίει!

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν χτες ο εργοδηγός Γιώργος Τσακιράκης του συνεργείου Σουρλή, ο Φιλιππινέζος πλοίαρχος και ο Τεχνικός Ασφαλείας Ιωάννης Παπαγεωργίου, για την τραγωδία του «FRIENDSHIPGAZ», οι οποίοι αναμενόταν να κριθούν προφυλακιστέοι. Ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη και σε βάρος του υπεργολαβικού συνεργείου Στυλιανού - Κωνσταντάρα. Ηδη προφυλακισμένοι είναι οι αδελφοί Γιώργος και Φραντζέσκος Σουρλής. Ολες οι κατηγορίες που έχουν αποδοθεί μέχρι τώρα είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Οσον αφορά τον εφοπλιστή Γαβριήλ Πετρίδη, στον οποίο ανήκει το πλοίο, μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ η εταιρεία του προχτές, προκειμένου να βγάλει τις ευθύνες από πάνω της, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εταιρείας των αδελφών Σουρλή, απαιτώντας την κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους έως το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ που κοστολογεί τις ζημιές που υπέστη το πλοίο από τη φωτιά. Επίσης μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, το Πρωτοδικείο αποδέχτηκε αίτημα της πλοιοκτήτριας εταιρείας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύεται σε τράπεζα να εξοφλήσει επιταγές που είχε εκδώσει η εταιρεία προς τους αδελφούς Σουρλή για τις επισκευαστικές εργασίες στο πλοίο.

Η εταιρεία στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έχει ...αποφανθεί για τα αίτια του εγκλήματος! Ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες του πληρώματος του πλοίου προκύπτει πως «χωρίς εργοδηγό κάποιοι(!) εκτελούσαν στα αμπάρια εργασίες κοπής μετάλλων πολύ κοντά στο σημείο όπου βρίσκονταν και περνούσαν» τα λάστιχα παροχής προπανίου... «Συνέπεια αυτού, υπερθερμάνθηκε η λαμαρίνα όπου ακουμπούσε ο πλαστικός σωλήνας που μετέφερε το προπάνιο, με αποτέλεσμα να λιώσει στο σημείο εκείνο ο ελαστικός σωλήνας και να υπάρξει διαρροή προπανίου, η οποία, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε άμεσα εν συνεχεία τη φωτιά και μετά ταύτα το τραγικό αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουμε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ