Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους υπέγραψε τη νομοθετική ρύθμιση που εγκρίθηκε την περασμένη βδομάδα από το Κογκρέσο, όπου ρυθμίζει τις εκκρεμείς αγωγές εναντίον της χώρας με την καταβολή αποζημίωσης και παρέχει ασυλία στη Λιβύη για οποιαδήποτε επιπλέον νομική δίωξη.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Νέες συγκρούσεις ισλαμιστών - αιθιοπικών κατοχικών δυνάμεων με όλμους χτες σε κατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 10 αμάχων - ανάμεσά τους και αρκετά γυναικόπαιδα...

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Στις 12 Σεπτέμβρη ορίστηκε να ανακοινώσει ο Νοτιοαφρικανός δικαστής Κρις Νίκολσον την απόφασή του σχετικά με το εάν θα δικαστεί ο 66χρονος ηγέτης του ΑΝC, Τζέικομπ Ζούμα, με τις κατηγορίες της διαφθοράς. Ο Ζούμα είχε ζητήσει προχτές να ακυρωθεί το κατηγορητήριο σε βάρος του για διαφθορά θεωρώντας την υπόθεση πολιτική σκευωρία.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν «σημαντικές ζημιές» σε αγροτικές καλλιέργειες σε ορισμένες περιοχές της ΛΔ Κορέας, την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε χτες το Βορειοκορεατικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Δικαστήριο στο Μαυροβούνιο καταδίκασε χτες έως και σε εξίμισι χρόνια κάθειρξη 12 Αλβανούς - ανάμεσά τους και τέσσερις υπήκοοι των ΗΠΑ αλβανικής καταγωγής - κρίνοντάς τους ένοχους ότι σχεδίαζαν εξέγερση κατά των αρχών το 2006, με στόχο το διαμελισμό του κρατιδίου. Αλλοι πέντε καταδικάστηκαν για παράνομη οπλοκατοχή.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Συνάντηση με τον Σύρο Πρόεδρο Μπάσαρ αλ Ασαντ είχε, χτες, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό παραλιακό θέρετρο Μποντρούμ (Αλικαρνασσό), όπου παραθέριζε τις τελευταίες ημέρες ο πρώτος. Δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνάντησης, αν και εικάζεται ότι κάλλιστα μπορεί να ήταν ανεπίσημο καθώς οι δύο άνδρες διατηρούν φιλικές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ