Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Επικύρωσε τον αποκλεισμό υποψηφιοτήτων

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε τις ενέργειες του επικεφαλής του Ελεγκτικού Συμβουλίου, Κλοντοσμπάλντο Ρούσιαν, που απέρριψε σε προκαταρκτικό στάδιο περίπου 300 υποψηφιότητες, για τις τοπικές εκλογές της 23ης Νοέμβρη, καθώς έχουν βρεθεί ένοχοι για υποθέσεις διαφθοράς. Οπως σημειώνεται, το Ελεγκτικό Συμβούλιο έπραξε με βάση το γράμμα του νόμου και του Συντάγματος, συνεπώς ο αποκλεισμός των υποψηφιοτήτων είναι απολύτως νόμιμος.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης, που κατηγορεί εδώ και εβδομάδες την κυβέρνηση Τσάβες ότι ο «αποκλεισμός των υποψηφιοτήτων έγινε με πολιτικά κριτήρια και αποτελεί παραβίαση των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων», ενώ χτες μερικές εκατοντάδες πραγματοποίησαν διαδήλωση στο Καράκας, φωνάζοντας ...«ελευθερία».

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής Τιμπισάι Λουσένα σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, που ξεκίνησε την Τρίτη, εξελίσσεται απολύτως ομαλά. Ηδη, όπως ανέφερε, 54 πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, καθώς και 500 ομάδες εκλεκτόρων έχουν καταθέσει την υποψηφιότητά τους. Οπως τόνισε η Λουσένα, μόνο τις πρώτες 24 ώρες, 1.200 υποψήφιοι είχαν καταθέσει τις αιτήσεις μέσω του διαδικτύου και τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι τις εκλογές, που θα αναδείξουν 22 κυβερνήτες, 328 δημάρχους και 253 αιρετά μέλη τοπικών αρχών και κοινοβουλίων.

Οι διεργασίες συνεχίζονται εντός της «Πατριωτικής Συμμαχίας» όσον αφορά την ανεύρεση κοινών υποψηφίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ