Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέες εκρήξεις στην Ιστανμπούλ

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ.--

Τρεις διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν σε απορριμματοφόρο στο χώρο στάθμευσης δημοτικού κτιρίου στο Ουσκουντάρ, στην Ιστανμπούλ, χτες, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν ελαφρά, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Τα αίτια των εκρήξεων δεν ήταν σαφή εξ αρχής, ωστόσο τηλεοπτικοί σταθμοί έκαναν λόγο για βλήματα όλμων που εκτοξεύτηκαν από κοντινό κοιμητήριο και είχαν στόχο στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή, επικαλούμενοι αστυνομικές πηγές.

Η τουρκική αστυνομία αναφέρει ότι η επίθεση είναι υπό έρευνα και ακόμα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί τίποτα από όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ ως πληροφορίες.

Εν τω μεταξύ, νέος γύρος φαίνεται να ξεκινά στο παιχνίδι της δικαστικής προσφυγής κατά του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), καθώς πληροφορίες θέλουν τον Εισαγγελέα που ξεκίνησε τη διαδικασία να ζητά την αποπομπή από το κόμμα των στελεχών που πραγματοποίησαν τις ενέργειας κατά της «κοσμικότητας της τουρκικής δημοκρατίας» και φέρουν την ευθύνη για την «καταδίκη» του ΑΚΡ και την επιβολή της χρηματικής ποινής. Στα στελέχη αυτά συγκαταλέγονται ο Πρόεδρος της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ