Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
Σε άμεση εφαρμογή η κατάργηση του «αυτοδιοίκητου»

Σε άμεση εφαρμογή της κατάργησης του αυτοδιοίκητου των μεγάλων δικαστηρίων που αποφάσισε η κυβέρνηση πριν μερικές μέρες, το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου και τη συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όρισε ομόφωνα νέο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Καρούτζο και προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών τον αρεοπαγίτη Γ. Γιαννούλη.

Νέος προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών ορίστηκε ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Σακελλάκος. Επίσης, με αποφάσεις του ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου ορίστηκαν 11 ακόμα δικαστικοί λειτουργοί ως προϊστάμενοι στις Εισαγγελίες και τα Δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς και Θεσ/νίκης, καθώς και στα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι πολλά από τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου κλήθηκαν εσπευσμένα από τις καλοκαιρινές τους διακοπές προκειμένου να παραστούν στη συνεδρίαση. Υπενθυμίζουμε ότι την αντίθεσή του με την τροπολογία που κατάργησε το "αυτοδιοίκητο" εξέφρασε το ΚΚΕ, ενώ αντίθετες ήταν και οι Δικαστικές Ενώσεις, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και η Ενωση Ποινικολόγων Ελλάδας.

  • Νέος επικεφαλής της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ορίστηκε χτες ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Στυλιανός Γκρόζος, με αναπληρωτή του τον Γιώργο Παντελή. Τα καθήκοντά τους θα αναλάβουν την 1η Οκτώβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ