Κυριακή 10 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Στις 17 Αυγούστου αρχίζουν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Ολοκληρώνονται στις 25 Αυγούστου

Με καταθέσεις στεφάνων στα σημεία που εκτελέστηκαν οι πατριώτες στις 17 Αυγούστου 1944 ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή, 17 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 25 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Κοκκινιάς το 1944 που διοργανώνουν οι Αντιστασιακές Οργανώσεις ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, Σωματείο Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «ο Φοίνικας», Απόγονοι και Φίλοι της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ παράρτημα Κοκκινιάς και ο Δήμος Νίκαιας.

Την Κυριακή 17 Αυγούστου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6.30 μ.μ. με κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων σε όλα τα σημεία που την ημέρα αυτή το 1944 εκτελέστηκαν πατριώτες. Στις 9.15 μ.μ. θα γίνει προσέλευση στον ιερό χώρο της Μάνδρας του Μπλόκου, κατάθεση στεφάνων και ομιλίες από τον δήμαρχο της πόλης Στέλιο Μπενετάτο και εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων. Η εκδήλωση θα κλείσει στον ίδιο χώρο με συναυλία από αντιστασιακά τραγούδια με τον Στέφανο Ψαραδάκο.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 24 Αυγούστου στην Πλατεία 17ης Αυγούστου 1944. Στις 10 π.μ. θα γίνει η προσέλευση επισήμων, εκπροσώπων και μαζικών φορέων στο χώρο. Θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμοί εκπροσώπων αντιστασιακών οργανώσεων, ομιλία του δημάρχου Νίκαιας, κατάθεση στεφάνων και πορεία στο χώρο του Κοινοτάφιου του Γ΄ Νεκροταφείου, όπου θα γίνουν ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου (19.00-24.00) θα διεξαχθεί μονοήμερο Τουρνουά Σκακιού τύπου «active -rapid», στο χώρο της Μάνδρας.

Το Τουρνουά αφιερώνεται στα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 25 Αυγούστου με τη διεξαγωγή του 16ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά (open) με τίτλο: «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση». Το τουρνουά πραγματοποιεί ο Δήμος Νίκαιας σε συνεργασία με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, τον Ορειβατικό Φυσιολατρικό Ομιλο Νίκαιας (ΟΦΟΝ), τον ΕΟΑΝ «Φυσιολάτρης» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245) και θα διαρκέσει έως την 1η Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ