Κυριακή 10 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία απόλυση στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Με κλείσιμο απειλούνται τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) μετά τη λήξη της χρηματοδότησής τους από κοινοτικά κονδύλια. Ο νέος τρόπος χρηματοδότησης που εξήγγειλε η κυβέρνηση - επιδότηση των δικαιούχων αντί για επιχορήγηση των ΚΔΑΠ - συμπαρασύρει και απολύσεις των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και γενικότερα στις προνοιακές δομές των δήμων.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ επισημαίνει τον κίνδυνο απόλυσης 60 εργαζομένων στα ΚΔΑΠ της περιοχής. Τονίζει δε ότι «η πορεία των ΚΔΑΠ ήταν προδιαγεγραμμένη, όπως και όλων των προγραμμάτων της ΕΕ: Ληξιπρόθεσμη κοινοτική χρηματοδότηση, προσανατολισμός για εξασφάλιση ιδιωτικών πόρων, ελαστικές σχέσεις εργασίας και άρση της μονιμότητας. Ολα αυτά τα προγράμματα χρησιμοποιούνται μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως όχημα για να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, βρεφονηπιακοί σταθμοί, να μπουν ακριβά τροφεία».

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΝΕ Αχαΐας καταδεικνύει τις ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που «έκαναν σημαία τους αυτά τα προγράμματα, γιατί η πολιτική τους είναι η ιδιωτικοποίηση των δομών πρόνοιας. Κρατούν ομήρους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιδοτεί με κουπόνια για να στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, εξασφαλίζοντας ζεστό κρατικό παραδάκι στους ιδιοκτήτες τους. Με τον "Καποδίστρια 2", που στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα ενισχυθεί η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αφού πρώτα παραδοθούν στους δήμους».

Καταλήγοντας, η ΝΕ Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους «να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν. Να απαιτήσουν αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Παιδείας. Καμία επιχειρηματική δράση. Να μην περάσει ο "Καποδίστριας 2". Μόνο έτσι θα υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους. Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα από τα ΚΠΣ της ΕΕ, την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εχουν κάθε συμφέρον να τους εγκαταλείψουν, να αποδυναμώσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Να κάνουν τις ευρωεκλογές βήμα καταδίκης της ΕΕ και του ευρωμονοδρόμου. Να κάνουν πιο ισχυρό το ΚΚΕ στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».

  • Στο μεταξύ, την Τρίτη 12 Αυγούστου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τις δικαιούχους γυναίκες προς τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, ώστε να τοποθετηθούν τα παιδιά τους σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ