Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ»
Γενικεύεται η κινητοποίηση

Στο πλευρό τους η Ομοσπονδία Οικοδόμων

Εργαζόμενοι της Μηχανικής με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στα χέρια
Εργαζόμενοι της Μηχανικής με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στα χέρια
Επίσχεσης εργασίας πραγματοποιεί η πλειοψηφία, πλέον, των οικοδόμων στα εργοτάξια της εταιρείας «Μηχανική», που, για λογαριασμό της ΕΡΓΟΣΕ, έχει αναλάβει την κατασκευή υποδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Κιάτο - Αίγιο (Ροδοδάφνη). Η εταιρεία οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα τριών μηνών.

Χτες, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας περιόδευσε στο έργο, τονίζοντας στους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, η οποία, αν χρειαστεί μπορεί να πάρει ακόμα πιο δυναμικές μορφές. Ακόμα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενότητας των εργαζομένων, προκειμένου ο αγώνας τους να είναι αποτελεσματικός. Αλλά και ότι πέρα από το αίτημα για την καταβολή των δεδουλευμένων, που αυτή τη στιγμή κυριαρχεί, πρέπει να διεκδικήσουν την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που κατήγγειλαν πως δέχονται πιέσεις από την εργοδοσία να γυρίσουν στη δουλειά. Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ