Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΨΥΧΗ
Από σήμερα οι εξορμήσεις του ΠΑΜΕ

Με μαζικές εξορμήσεις σε σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, απ' αφορμή της καλοκαιρινής εξόδου που κορυφώνεται αυτή τη βδομάδα, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν την εμπορευματοποίηση του δικαιώματος στις διακοπές και στην αναψυχή. Σήμερα το πρωί, εξορμήσεις προγραμματίζονται στο Σταθμό Λαρίσης (ΟΣΕ) και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού.

Στην κεντρική προκήρυξη, το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι «το δικαίωμα της εργατικής τάξης για ξεκούραση, για διακοπές, για αναψυχή είναι μια επιτακτική ανάγκη που τείνει να γίνει πολυτέλεια. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη επίθεση που δέχεται στο εισόδημά της, με μισθούς άθλιους, πανάκριβα εισιτήρια όπου και να πάει, είτε περάσει στεριά, είτε θάλασσα, με την ακρίβεια συνεχώς να μεγαλώνει. Αλλά και στην εργοδοσία που σε πολλές επιχειρήσεις το καταργεί στην πράξη».

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους «να οργανώσουν την πάλη τους, να απαιτήσουν, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην αναψυχή, στην ξεκούραση, στη ζωή. Ιδιαίτερα η νεολαία. Για να βρει και με τον τρόπο αυτό η εργατική τάξη ελεύθερο χρόνο που να είναι αποκλειστικά δικός της, για να χαλαρώσει, να ψυχαγωγηθεί, να διαβάσει, ακόμη και να σκεφτεί μαζί με άλλους συναδέλφους το μέλλον, που μπορεί να είναι ελπιδοφόρο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να χαλάσουμε στην πλουτοκρατία τους σχεδιασμούς της. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ