Κυριακή 17 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΡΟΔΟΠΗ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΧΡΟΥ
Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι λόγω ακατάλληλου οδικού δικτύου

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, με θέμα την ασφαλτόστρωση δρόμων σε οικισμούς της ορεινής Κοινότητας Κέχρου του Νομού Ροδόπης, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Αποκλεισμένοι από τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής αισθάνονται οι κάτοικοι της ορεινής Κοινότητας Κέχρου του Νομού Ροδόπης, αφού οι δρόμοι που συνδέουν τον οικισμό Ανω Καμπή με τον οικισμό Χαμηλό της εν λόγω κοινότητας και με το χωριό Ουράνιο του Νομού Εβρου εξυπηρετώντας την επικοινωνία τους με τα υπόλοιπα ορεινά χωριά, δεν είναι ασφαλτοστρωμένοι.

Με τη συγκέντρωση υπογραφών που πραγματοποίησαν διεκδικούν την ασφαλτόστρωση των παραπάνω δρόμων, ως ελάχιστο μέτρο που θα διευκολύνει τη ζωή τους.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι δρόμοι αυτοί εξυπηρετούν την προσέλευση σε τοποθεσία όπου κάθε χρόνο διοργανώνεται πανήγυρη, και η ασφαλτόστρωσή τους θα βοηθήσει στην ευκολότερη προσέλευση των κατοίκων από τους γύρω νομούς, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση των εθίμων της περιοχής.

Η απουσία οργανωμένου οδικού δικτύου στην ύπαιθρο δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την καθημερινή ζωή των κατοίκων των ακριτικών περιοχών, οι οποίοι βιώνουν με τον αμεσότερο και σκληρότερο τρόπο την πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Πολιτική που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, που αυξάνει την ανεργία, τη μετανάστευση και την ερήμωση της υπαίθρου, που καθημερινά επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη ζωή των κατοίκων των παραμεθόριων περιοχών.

Η ασφαλτόστρωση των συγκεκριμένων δρόμων είναι ζωτικής σημασίας θέμα για τους κατοίκους των παραπάνω οικισμών και επειδή υπεύθυνη για να το λύσει είναι η κυβέρνηση:

Ερωτάται ο κ. υπουργός αν θα εγκρίνει όλες τις απαιτούμενες πιστώσεις άμεσα για να ασφαλτοστρωθούν οι παραπάνω δρόμοι και να διευκολυνθεί η ζωή των κατοίκων της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ