Τρίτη 19 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία μονόπρακτου

Το Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρόδου ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Συγγραφής Μονόπρακτου Θεατρικού Εργου. Η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με 120 περίπου θεατρικά έργα, από τα οποία η κριτική επιτροπή και ο πρόεδρος της Κώστας Γεωργουσόπουλος επέλεξαν έξι (6) στα οποία απένειμαν τρία (3) βραβεία και τρεις (3) επαίνους.

Τα έργα που βραβεύτηκαν είναι: 1ο βραβείο: «81η ΕΣΣΟ» του Σπύρου Παπαδογιώργου, για την άψογη δομή, την ενδιαφέρουσα ανάπτυξη, τον καίριο λόγο και την πυκνή ψυχολογική ανέλιξη των χαρακτήρων.

2ο βραβείο: «Μπλε Μαρέν» του Ανδρέα Φλουράκη, για το μοντέρνο γράψιμο, την κινηματογραφική δομή και τη θεματική ευστοχία.

3ο βραβείο: «Σιωπητήριον» του Στρατή Πανούριου, για την ευαισθησία χειρισμού, το δόκιμο τρόπο θεατρικής γραφής αλλά και την ενδιαφέρουσα διακειμενικότητα.

Τα έργα που απέσπασαν έπαινο είναι: «Δύο δάχτυλα η σκόνη» του Γιάννη Κολλιάρου. «Δεν πιστεύω λέξη» της Σοφίας Στεφανίδου. «Μες τον ίδιο καθρέφτη» του Αντώνη Πέρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ