Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ

Την αναγκαιότητα της ενιαίας ταξικής δράσης ενάντια στα εξοντωτικά σχέδια της κυβέρνησης ανέδειξε η χτεσινή μαζική κινητοποίηση

Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Μήνυμα αντίστασης, οργάνωσης και έντασης του αγώνα έστειλαν χτες εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι που συσπειρώνονται στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, προχωρώντας σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΣΕ στην Αθήνα. Δήλωσαν έτσι και μ' αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στο σχέδιο παράδοσης των σιδηροδρομικών μεταφορών και συγκοινωνιών στο μεγάλο κεφάλαιο, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Νωρίς το πρωί ένα τεράστιο γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ κάλυψε την πρόσοψη του κτιρίου του ΟΣΕ με το σύνθημα: «ΟΣΕ - Αποκλειστικά Δημόσιος - Για το λαό και όχι για το κεφάλαιο - Αγωνιστικά απαντάμε στην αντιλαϊκή πολιτική». Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με συνθήματα καλούσαν τους εργαζόμενους να βάλουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να αντισταθούν στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωσης των αγορών στρατηγικών τομέων της οικονομίας καθ' υπαγόρευση του μεγάλου κεφαλαίου. Στην κατεύθυνση αυτή, να συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις για να οργανώσουν την πάλη τους και να συντονίσουν τη δράση τους με το σύνολο των εργαζομένων για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες.

Οδυνηρές συνέπειες

Ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης του ΟΣΕ χειροτερεύει τη θέση των εργαζομένων και του λαού. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να αντιδράσουν αποφασιστικά και να παλέψουν για ένα δημόσιο ΟΣΕ που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Απαραίτητος όρος, τόνισε, είναι η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

Ακόμα, η Γεωργία Δασκαλάκη και ο Γιάννης Αθανασίου, εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΕΣΚ, επισήμαναν ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης αποσκοπεί στη διάλυση του ΟΣΕ και στην παράδοσή του στο μεγάλο κεφάλαιο. Το αποτέλεσμα θα είναι η τεράστια μείωση του προσωπικού, η εντατικοποίηση της εργασίας και το χαράτσωμα του λαού μέσω της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων αλλά και της επιβάρυνσής του με το κόστος των δρομολογίων που δεν είναι κερδοφόρα.

Ολοι στον αγώνα!


Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη χτεσινή κινητοποίηση, ξεκαθαρίζει ότι οι αντιδράσεις από την πλευρά του ταξικού κινήματος θα κλιμακωθούν. Σημειώνει τις συνέπειες που θα έχει συνολικά για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες η εφαρμογή του κατάπτυστου κυβερνητικού σχεδίου. Καταγγέλλει ακόμα τις τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ.

Τέλος, καλεί όλη την εργατική τάξη, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης, να μην κάνουν χρήση της «εθελούσιας εξόδου», των απολύσεων, γιατί έτσι διευκολύνουν το πέρασμα των αντεργατικών αποφάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ