Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύγχρονοι «Ηρακλείδες»

Μια τραγωδία που παίζεται πολύ σπάνια, επέλεξε να ανεβάσει φέτος η ομάδα «ANGELUS NOVUS»: Τους «Ηρακλείδες» του Ευριπίδη. Σήμερα και αύριο θα παρουσιαστεί, στο Θέατρο Κήπου, στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα από την ιστορία των παιδιών του Ηρακλή, που μετά το θάνατο του πατέρα τους καταδιώκονται από το βασιλιά του Αργους Ευρυσθέα και βρίσκουν καταφύγιο στην Αθήνα, η παράσταση θέλει να θίξει προβλήματα της εποχής μας, όπως η λαθρομετανάστευση ή η μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου και να αντιπαραβάλει τη σημερινή αντιμετώπισή τους με εκείνη της Αθήνας του 4ου π.Χ. αιώνα. Παράλληλα, προβάλλονται οι θέσεις του ποιητή για το ευμετάβολο και το αντιστρέψιμο των ανθρώπινων πραγμάτων.

Πέντε άντρες ηθοποιοί και ένας ακορντεονίστας εναλλάσσονται στους ποικίλους ρόλους, αντρικούς και γυναικείους, του έργου, καθώς και στο χορό. Μετάφραση: Ελένη Μερκενίδου. Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης. Σκηνικά - κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης. Μουσική: Κωστής Βοζίκης. Κίνηση: Εφη Δρόσου. Παίζουν: Στέλιος Ανδρονίκου, Κώστας Ανταλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Μακαλιάς. Ακορντεόν (ζωντανά): Κώστας Κοράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ