Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραδιές πολιτισμού στη Νίκαια

«Φοίνισσες» από το «Αμφι-Θέατρο»
«Φοίνισσες» από το «Αμφι-Θέατρο»
Ο Β΄ Κύκλος του Φεστιβάλ Νίκαιας «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2008», στο «Κατράκειο» θέατρο ξεκινάει στις 27 Αυγούστου, με την παράσταση «Δεσμοί αίματος» - «blood brothers» του Willy Russel. Παίζουν: Κώστας Σπυρόπουλος, Διονύσης Τσακνής, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου κ.ά. (τιμές εισιτηρίων: 24 και 17 ευρώ).

Ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, επισημαίνει: «Οι τέχνες έχουν τη δύναμη να διαπαιδαγωγούν, να ενώνουν, να προβάλουν αξίες, να προβάλουν ατομικές και συλλογικές δραστηριότητες, να σφυρηλατούν συνειδήσεις. Γι' αυτό προτεραιότητά μας είναι να δίνουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά, αλλά και ενήλικες της πόλης μας να δημιουργούν και να εκφράζονται μέσα από την επαφή τους με τις τέχνες. Στον πολιτισμό επιμένουμε σε μια σταθερή πορεία, επιδιώκοντας να υπάρχουν πολιτιστικά δρώμενα όλο το χρόνο και θέλουμε όλοι οι κάτοικοι της πόλης να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτά».

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νίκαιας, Σταύρος Κορομπίλης, τονίζει μεταξύ άλλων: «Φέτος εστιάσαμε την προσοχή μας στο θέατρο, πιστεύοντας πως οι καιροί απαιτούν τις καλές παραστάσεις που υπηρετούν την τριπλή λειτουργία του θεάτρου: Την καλλιτεχνική - αισθητική, την ψυχαγωγική και την παιδευτική. Οι επιλεγμένες αρχαίες τραγωδίες - κωμωδίες, σε συνδυασμό με τις παραστάσεις σύγχρονου θεάτρου, σκοπό έχουν να τέρψουν, να ψυχαγωγήσουν και να προβληματίσουν ταυτόχρονα το θεατή, προκαλώντας την πολυπόθητη αριστοτελική κάθαρση, την οποία έχουμε όλοι ανάγκη για να συνεχίσουμε όχι απλώς τον αγώνα της επιβίωσης, αλλά να δώσουμε δυναμικά τη μάχη για το ευ ζην».

Ακολουθούν: 1/9: Αττική Σκηνή - ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη («Κατράκειο», τιμές εισιτηρίων: 20 και 17 ευρώ), με τους Τάσο Χαλκιά, Ηλία Λογοθέτη, Τάσο Παλαντζίδη κ.ά. 3/9: Συναυλία με τον Μιχάλη Τζουγανάκη (Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, γενική είσοδος: 18 ευρώ). 4/9: Θεσσαλικό Θέατρο με τους «Πέρσες» του Αισχύλου. Παίζουν: Εύα Κοταμανίδου, Σοφοκλής Πέππας, Ελισάβετ Μουτάφη, Τατιάνα Παπαμόσχου κ.ά. («Κατράκειο», τιμές εισιτηρίων: 20 και 15 ευρώ). 5/9: Συνδιοργάνωση με τη Νομαρχία Πειραιά, το «Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα» παρουσιάζει τη «Λοκαντιέρα» του Γκολντόνι, με τους Νίκο Δαφνή, Γιάννη Τσική, Βαγγέλη Μελή κ.ά. (Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, είσοδος ελεύθερη). 8/9: Συνδιοργάνωση με τη Νομαρχία Πειραιά, συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση (Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, είσοδος ελεύθερη).

«Δεσμοί αίματος» από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου
«Δεσμοί αίματος» από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου
10/9: Το «Αμφι-θέατρο» με τις «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Παίζουν: Αντιγόνη Βαλάκου, Πέτρος Φυσσούν, Στέφανος Κυριακίδης, Κώστας Αθανασόπουλος, κ.ά. («Κατράκειο», γενική είσοδος 12 ευρώ). 11/9: ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Χρίστου Καλαβρούζου. Παίζουν: Χρίστος Καλαβρούζος, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Βασίλης Κολοβός κ.ά. («Κατράκειο», γενική είσοδος 10 ευρώ). 13/9: Κρατικό Ρωσικό Εθνικό Χοροθέατρο: «Ιπτάμενοι τσάροι» - «flying tsars» («Κατράκειο», γενική είσοδος 12 ευρώ). 19/9, συναυλία με τον Κωνσταντίνο Μάτσικα (Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, είσοδος ελεύθερη).

20-21/9: Ο όμιλος Unesco Πειραιώς και Νήσων παρουσιάζει ένα «Οδοιπορικό στο ελληνικό παραδοσιακό χορό και το τραγούδι» («Κατράκειο», είσοδος ελεύθερη). 27-28/9: Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας παρουσιάζει ένα ηπειρώτικο πολυθέαμα, ένα μουσικοχορευτικό πολιτιστικό διήμερο, αφιερωμένο στην Ηπειρο («Κατράκειο», είσοδος ελεύθερη). Ωρα έναρξης παραστάσεων 9 μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ