Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Νέο διπλό αιματηρό πλήγμα

Λίγο μετά από τη βομβιστική επίθεση

Associated Press

Λίγο μετά από τη βομβιστική επίθεση
ΑΛΓΕΡΙ.--

Νέα διπλή βομβιστική επίθεση συγκλόνισε χτες την Αλγερία, μία μέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε Ακαδημία της Χωροφυλακής στην πόλη Λες Ισέρ όπου σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 45. Σε αυτόν τον απολογισμό προστέθηκαν άλλοι 11 νεκροί και 31 τραυματίες από τις χτεσινές επιθέσεις.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε μπροστά στην έδρα της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής Μπούιρα, 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αλγερίου, όπου τραυματίστηκαν τέσσερις στρατιώτες, ενώ το κτίριο υπέστη σοβαρότατες ζημιές. Λίγη ώρα αργότερα, άλλη μια ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε έξω από το ξενοδοχείο «Sophie», όπου σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 27. Η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν επιβάτες ενός λεωφορείου που εκείνη την ώρα περνούσε έξω από το ξενοδοχείο.

Και αυτή τη φορά καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη, αν και οι υποψίες των αλγερινών αρχών στρέφονται στους εξτρεμιστές ισλαμιστές που δρουν στην περιοχή νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί πέντε αιματηρές επιθέσεις. Ο πρώην ηγέτης της σαλαφιστικής (ακραίας ισλαμιστικής) οργάνωσης GSPC, που το 2006 μετονομάστηκε σε «αλ Κάιντα του Μάγρεμπ», Χασάν Αταμπ, επανέλαβε, με γραπτό του μήνυμα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα, την καταδίκη του για τέτοιου είδους επιθέσεις, καταλήγοντας ότι «ο ένοπλος αγώνας και οι βομβιστικές επιθέσεις είναι αδιέξοδο». Ο Αταμπ, όμως, έχει περιθωριοποιηθεί από την οργάνωση εδώ και καιρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ