Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της ντροπής

Την Τρίτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη στη Λάρισα

Με κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα αντιδρούν μία σειρά από φορείς στο απαράδεκτο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή. Την Τρίτη 26 του Αυγούστου, μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το ΠΑΜΕ, ταξικά συνδικάτα, γονείς και άλλοι φορείς του αναπηρικού κινήματος διοργανώνουν, στο πλαίσιο των κοινών πρωτοβουλιών τους, παράσταση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα στη Βουλή. Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στην κινητοποίηση της Αθήνας αλλά και σε όσες άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες αποφασιστούν στην πορεία, συμμετέχει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), συμφωνώντας με το πλαίσιο αιτημάτων της ΣΕΑΑΝ. Η ΟΓΕ ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να στηρίξει πολύπλευρα με σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες τα νέα ζευγάρια που αποκτούν παιδιά και επιπλέον αν τα παιδιά παρουσιάζουν αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες», καταθέτει νομοσχέδιο που «ενισχύει την επιχειρηματική δράση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τον όποιο δημόσιο τομέα υπάρχει εδώ».

Την Τετάρτη 27 του Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων διοργανώνει πανθεσσαλική σύσκεψη, καλώντας τους αναπήρους, τους γονείς και κηδεμόνες τους, τους συλλόγους τους, τους εργαζόμενους στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και στις ιδιωτικές κλινικές, καθώς και εργατικά συνδικάτα και άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής. Προηγουμένως, στις 12 το μεσημέρι, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Μαζί με τις πανελλαδικού χαρακτήρα διεκδικήσεις του κινήματος των αναπήρων, η Πανθεσσαλική Επιτροπή προβάλλει και το αίτημα για ίδρυση και λειτουργία κέντρου φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στη Θεσσαλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ