Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Συμμαχική» η σφαγή δεκάδων αμάχων

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

«Εβδομήντα έξι πολίτες, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, έγιναν σήμερα μάρτυρες επιχείρησης των συμμαχικών δυνάμεων στην επαρχία Χεράτ» έγραφε η χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της φιλοκατοχικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν. Μ' αυτόν τον τρόπο ανακοινώθηκε η εν ψυχρώ σφαγή 75 αθώων ανθρώπων από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που, κάθε τόσο, αιματοκυλούν «κατά λάθος» άμαχους...

Σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους, από τα 76 θύματα, οι 19 ήταν γυναίκες, οι επτά άνδρες και τα υπόλοιπα παιδιά και έφηβοι κάτω των 15 ετών! Από την ίδια επιδρομή, τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλα γυναικόπαιδα που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του αμερικανικού στρατού που βομβάρδισαν την περιοχή για να αποτρέψουν, όπως είπαν, σχέδια βομβαρδισμού βάσης τους από δυνάμεις των Ταλιμπάν, διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα. Ετσι, πρώτα συρρίκνωσαν τον αριθμό των θυμάτων ανακοινώνοντας πως ήταν «τριάντα» και έπειτα τα βάφτισαν... «ένοπλους Ταλιμπάν»...

Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ κοπιάζει για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις συνεχιζόμενες απώλειες μελών της κατοχικής του δύναμης στο Αφγανιστάν και κυρίως όσον αφορά το θάνατο των 10 Γάλλων στρατιωτών από «φίλια πυρά», καθώς με ανακοίνωσή του θεωρεί εντελώς αβάσιμες τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Le Monde».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται μαρτυρίες στρατιωτών που τραυματίστηκαν κατά την ενέδρα, ορισμένοι Γάλλοι στρατιώτες επλήγησαν από πυρά τα οποία εξαπέλυσαν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που έσπευσαν σε υποστήριξη των στρατιωτών. Μίλησαν ακόμη για πολύωρη καθυστέρηση στην άφιξη ενισχύσεων.

Ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας, Ερβέ Μορέν, επανέλαβε και αυτός ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για το θάνατο των στρατιωτών από ΝΑΤΟικά πυρά.

Τέλος, στους 8 ανέρχονται τελικά οι στρατιώτες της ISAF που σκοτώθηκαν την Πέμπτη, τρεις Καναδοί, τρεις Πολωνοί και δύο ακόμη των οποίων η εθνικότητα δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης. Ο αριθμός αυτός ανεβάζει στους 40 τους στρατιώτες του ΝΑΤΟ που σκοτώθηκαν αυτό το μήνα σε επιθέσεις στο Αφγανιστάν, τον αιματηρότερο όπως αποδεικνύεται μήνα για τι κατοχικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ