Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κλείστε τ' αυτιά, ανοίξτε τα μάτια!

Δεν καταλαβαίνω «τι τους πιάνει» τους δημοσιογράφους και κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ασχολούνται διαρκώς με το τι θα πει ο εκάστοτε πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Και δώστου οι «αποκαλύψεις» και οι «αναλύσεις», με κυρίαρχη αποστολή την καλλιέργεια προσδοκιών για τη λήψη από την κυβέρνηση «φιλολαϊκών μέτρων». Εχω, βεβαίως, την εντύπωση ότι ο λαός μας όλα αυτά «τα ακούει βερεσέ». Ξέρει, άλλωστε, ότι οι πολιτικές αποφάσεις που τον αφορούν και τον βασανίζουν είναι προ πολλού ειλημμένες. Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν καλώς και οι «εκτός των τειχών» υποψιάζονται δεόντως, ότι όλα αυτά γίνονται χάριν των εντυπώσεων και κινούνται στην κατεύθυνση αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης της λεγόμενης κοινής γνώμης.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι προαποφασισμένη και δεδομένη και δεν αλλάζει. Είναι πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας σε βάρος της φτωχολογιάς και τέτοια θα παραμείνει. Οι όποιες εξαγγελίες προς «φιλολαϊκή κατεύθυνση», που μπορεί να ακουστούν στη ΔΕΘ από το στόμα του πρωθυπουργού, είτε θα είναι εντελώς ψεύτικες και παραπλανητικές, είτε θα κινούνται στη λογική κάποιων «μικροπαροχών», στο πλαίσιο της πολιτικής «φιλευσπλαχνίας και ελεημοσύνης» προς τη φτωχολογιά, στην οποία καταφεύγουν, ενίοτε, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού. Επομένως, ούτως ή άλλως, θα πρόκειται για μια ακόμα κυβερνητική προσπάθεια εξαπάτησης του λαού.

Με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συντάσσεται, όπως είναι φυσικό και επόμενο, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και, επί της ουσίας, συμφωνούν οι εκπρόσωποι των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών ηγεσιών, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες συναντήσεις, ενόψει της ΔΕΘ, που είχε μαζί τους ο πρωθυπουργός. Στον ίδιο «ντορό» κινείται το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΝ παρά τις δήθεν διαφωνίες του, και ο ΛΑ.Ο.Σ. Συνεπώς, η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν απέναντι και ενάντιά τους έναν «μεγάλο συνασπισμό», που αποτελείται από την κυβέρνηση, τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», τους κεφαλαιοκράτες και τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία και χρειάζεται να αντιπαρατάξουν ένα «ισχυρό μέτωπο» αντίστασης και αντεπίθεσης.

Σήμερα, πλέον, δεν πρέπει να υπάρχουν λαϊκές αυταπάτες. Οι κυβερνητικές υποσχέσεις που μπορεί να ακουστούν στη ΔΕΘ και όπου αλλού είναι, εκ προοιμίου, απατηλές και η όποια «φιλοδωρία» του Καραμανλή αποτελεί φενάκη. Ο λαός μας πρέπει να κλείσει τ' αυτιά του σε όλα αυτά και ν' ανοίξει τα μάτια του για να δει μπροστά. Λύση υπάρχει. Βρίσκεται στην ανάπτυξη της καθημερινής αγωνιστικής ταξικής πάλης και στην πολιτική συνειδητοποίηση ότι τίποτα δεν πρόκειται ν' αλλάξει προς το καλύτερο για το λαό, όσο θα κυβερνούν τα κόμματα του κεφαλαίου...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ