Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Κινητοποίηση για τα προγράμματα Κοινωνικής Φροντίδας

Σήμερα η συνέλευση των εργαζομένων

Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωνικής Φροντίδας στο Ηράκλειο, παρά τις προσπάθειες εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού τους από την κυβέρνηση και τους Δημάρχους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο νομό που συνεχίζουν να καλλιεργούν αυταπάτες περί δήθεν συνέχειας των προγραμμάτων, ορισμένων εκ των οποίων η χρηματοδότηση λήγει στις 31/8.

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούνταν, κατά μεγάλο ποσοστό, μέσω της ΕΕ και ένα μέρος από το κράτος. Σήμερα μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης για τα προγράμματα που αφορούν βρεφικούς και βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (μέσω κουπονιών από Εργατική Εστία). Στο παιχνίδι μπαίνουν πιο ενεργά και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί αφού το κράτος τούς επιτρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία είσπραξης κονδυλίων (κουπονιών) μέσω ΟΕΕ.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν, σήμερα Τετάρτη, στο ΕΚ Ηρακλείου, ώρα 10.30 π.μ. τη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους κόντρα στη λογική της ομηρίας που τους έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Μία ακόμα ημερομηνία λήξης

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια ακόμα ημερομηνία λήξης για τη λειτουργία των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), Φύλαξης Παιδιών ΑμεΑ, άνεργων μητέρων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Το υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστό ότι θα συνεχιστούν έως το 2010. Το ποσό της χρηματοδότησης θα είναι 180 εκατ. ευρώ και ένα μέρος του θα καλυφθεί από κοινοτική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι άλλες δομές - και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ - λειτουργούν, συνεχώς, με ημερομηνία λήξης, η οποία ανανεώνεται. Οι εργαζόμενοι ζουν μόνιμα σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας, αφού δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ πολλοί έχουν να πληρωθούν αρκετούς μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ