Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν χτες ο Σομαλός Πρόεδρος Αμπντουλαχί Γιουσούφ και ο πρωθυπουργός Νουρ Χασάν Χουσεΐν στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, σε μία προσπάθεια να τερματίσουν τη μεταξύ τους κρίση που δημιουργήθηκε όταν ο πρωθυπουργός απέπεμψε υπουργό - στενό συνεργάτη του φιλοδυτικού Προέδρου...

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Η κάτω Βουλή της ρουμανικής Βουλής ψήφισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του υπουργού Εργασίας Πολ Πακουράρου και του πρώην υπουργού Οικονομίας Κόδρουτ Σέρες, για διαφθορά και αποδοχή δωροδοκίας.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν χτες πως εννιά Κούρδοι αντάρτες και τρεις Τούρκοι χωροφύλακες σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στη νοτιοανατολική πόλη Μούτκι.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ο δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ, δήλωσε χτες σε συνέντευξη ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για αναμέτρηση με την πρώην υποψήφια της προεδρίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Η εκλογή νέου ηγέτη αναμένεται το Νοέμβρη.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συνέχισαν χτες τις διαδηλώσεις έξω από την πρωθυπουργική κατοικία του Σαμάκ Σουνταραβέζ, ζητώντας την απομάκρυνσή του. Ο Σουνταραβέζ κάλεσε το πλήθος να διαλυθεί και ανέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών τον άμεσο έλεγχο της αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης. Παράλληλα, ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης, στρατηγός Ανουπόνγκ Παοζίντα, απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος...

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε χτες για άγνωστη αιτία σε χημικό εργοστάσιο της πόλης Γιτζχού της νοτιοδυτικής επαρχίας Γκουανγκζί με αποτέλεσμα το θάνατο των 11 ατόμων, τον τραυματισμό δεκάδων και την απομάκρυνση 11.500 ατόμων που κατοικούν στις παρακείμενες περιοχές για προληπτικούς λόγους.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.- Σημαντική νίκη σε επαναληπτικές κοινοβουλευτικές εκλογές πέτυχε χτες ο Μαλαισιανός αντιπολιτευόμενος ηγέτης Ανουάρ Ιμπραχίμ που έχει κατηγορηθεί με διάφορες αφορμές από την κυβέρνηση και έχει φυλακιστεί κατά το παρελθόν για μία εξαετία για «σοδομισμό» και «διαφθορά». Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, ο υποψήφιος του κόμματος του Ανουάρ Ιμπραχίμ πήρε τη βουλευτική έδρα στη βόρεια βιομηχανική περιοχή Πενάνγκ, που διεκδικούσε και ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, γεγονός που έκανε τους υποστηριχτές της αντιπολίτευσης να βλέπουν πιθανή την άνοδο του Ανουάρ ακόμη και στον πρωθυπουργικό θώκο.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Βόμβα εξερράγη στη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης για την αυτονομία στην πόλη Ντέρα Αλαχ Γιαρ της επαρχίας Μπαλουχιστάν, στο Πακιστάν και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 ανθρώπων. Επίσης, η Λιν Τρέισι, ανώτατη διπλωμάτης του αμερικανικού προξενείου στο Πεσαουάρ, διέφυγε της επίθεσης ενόπλων εναντίον του θωρακισμένου αυτοκινήτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ